Kirsikka-charlotte (gluteeniton)

Gluteeniton kirsikka-charlotte on upea jälkiruoka jouluun. Sen voi tehdä myös etukäteen pakastimeen.

noin 10 annosta

PT1H

5 tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 munaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Väliin
200 g kirsikkahilloa

Vuokaan
tuorekelmua

Täyte
5 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
150 g valkosuklaata
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl piparkakkumaustetta
½ dl vettä 

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperin päälle.

Levitä pinnalle kirsikkahilloa. Kääri rullalle ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Vuoraa pyöreä salaattikulho tai vastaava vuoka kelmulla ja lado viipaleet vieretysten pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto.

Hienonna valkosuklaa rouheeksi tai sulata paloina mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen.

Lisää sulatettu suklaa täytteeseen. Mausta vielä vaniljasokerilla tai piparkakkumausteella.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Valuta liemi ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan, jossa on kääretorttuviipaleet. Suojaa kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kumoa hyytynyt kakku tarjoiluvadille ja tarjoa!

Vinkki!
Voit huoletta valmistaa kakun jääkaappiin jo muutamaa päivää ennen tarjoilua tai laittaa pakastimeen vieläkin aikaisemmin.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?