Kirsikka-charlotte (gluteeniton)

Gluteeniton kirsikka-charlotte on upea jälkiruoka jouluun. Sen voi tehdä myös etukäteen pakastimeen.

noin 10 annosta

5 tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

4 munaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Väliin
200 g kirsikkahilloa

Vuokaan
tuorekelmua

Täyte
5 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
150 g valkosuklaata
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl piparkakkumaustetta
½ dl vettä 

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperin päälle.

Levitä pinnalle kirsikkahilloa. Kääri rullalle ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Vuoraa pyöreä salaattikulho tai vastaava vuoka kelmulla ja lado viipaleet vieretysten pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto.

Hienonna valkosuklaa rouheeksi tai sulata paloina mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen.

Lisää sulatettu suklaa täytteeseen. Mausta vielä vaniljasokerilla tai piparkakkumausteella.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Valuta liemi ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan, jossa on kääretorttuviipaleet. Suojaa kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kumoa hyytynyt kakku tarjoiluvadille ja tarjoa!

Vinkki!
Voit huoletta valmistaa kakun jääkaappiin jo muutamaa päivää ennen tarjoilua tai laittaa pakastimeen vieläkin aikaisemmin.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.