Kirsikka-charlotte (gluteeniton)

Gluteeniton kirsikka-charlotte on upea jälkiruoka jouluun. Sen voi tehdä myös etukäteen pakastimeen.

noin 10 annosta

5 tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

4 munaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Väliin
200 g kirsikkahilloa

Vuokaan
tuorekelmua

Täyte
5 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
150 g valkosuklaata
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl piparkakkumaustetta
½ dl vettä 

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperin päälle.

Levitä pinnalle kirsikkahilloa. Kääri rullalle ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Vuoraa pyöreä salaattikulho tai vastaava vuoka kelmulla ja lado viipaleet vieretysten pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto.

Hienonna valkosuklaa rouheeksi tai sulata paloina mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen.

Lisää sulatettu suklaa täytteeseen. Mausta vielä vaniljasokerilla tai piparkakkumausteella.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Valuta liemi ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan, jossa on kääretorttuviipaleet. Suojaa kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kumoa hyytynyt kakku tarjoiluvadille ja tarjoa!

Vinkki!
Voit huoletta valmistaa kakun jääkaappiin jo muutamaa päivää ennen tarjoilua tai laittaa pakastimeen vieläkin aikaisemmin.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!