Kippari-Kallen pinaattisämpylät

Pinaatti maustaa tietenkin Kippari-Kallen kuituisat sämpylät, joiden taikinaan lisätään raejuustoa.

24 kpl

1 tunti 40 minuuttia

Arviot (63 kpl)

Ainekset

50 g hiivaa
5 dl maitoa
3/4 dl Fibrex-juurikaskuitua tai vehnäleseitä
250 g raejuustoa
2 dl pakastepinaattia sulatettuna ja valutettuna
4 rkl Dansukker Leipäsiirappia
2 tl suolaa
2 rkl italialaista salaattimaustetta
5 dl grahamjauhoja
n. 10 dl erikoisvehnäjauhoja
Voiteluun
1/2 dl vettä
1 rkl öljyä
1/2 dl grahamjauhoja

Ohjeet

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon ja anna liueta. Sekoita vehnäleseet, raejuusto, pinaatti, siirappi, suola, salaattimauste ja grahamjauhot joukkoon. Lisää vehnäjauhoja vähitellen ja alusta taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna nousta puolisen tuntia liinan alla.

Vaivaa taikina leivinpöydällä. Jaa se 24 palaan, pyöritä palat pulliksi ja asettele vierekkäin uunivuokaan. Anna nousta puolisen tuntia liinan alla.

Sekoita vesi ja öljy keskenään ja voitele pullat. Ripottele pinnalle grahamjauhoja. Paista uunin keskiosassa 225° 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä liinan alla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!