Kippari-Kallen pinaattisämpylät - Dansukker

Kippari-Kallen pinaattisämpylät

24 kpl 1 tunti 40 minuuttia
Pinaatti maustaa tietenkin Kippari-Kallen kuituisat sämpylät, joiden taikinaan lisätään raejuustoa.
Kippari-Kallen pinaattisämpylät
Arvioi: (60kpl)

Ainekset

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl maitoa
  • 3/4 dl Fibrex-juurikaskuitua tai vehnäleseitä
  • 250 g raejuustoa
  • 2 dl pakastepinaattia sulatettuna ja valutettuna
  • 4 rkl Dansukker Leipäsiirappia
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl italialaista salaattimaustetta
  • 5 dl grahamjauhoja
  • n. 10 dl erikoisvehnäjauhoja

Voiteluun

  • 1/2 dl vettä
  • 1 rkl öljyä
  • 1/2 dl grahamjauhoja

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon ja anna liueta. Sekoita vehnäleseet, raejuusto, pinaatti, siirappi, suola, salaattimauste ja grahamjauhot joukkoon. Lisää vehnäjauhoja vähitellen ja alusta taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna nousta puolisen tuntia liinan alla.

Vaivaa taikina leivinpöydällä. Jaa se 24 palaan, pyöritä palat pulliksi ja asettele vierekkäin uunivuokaan. Anna nousta puolisen tuntia liinan alla.

Sekoita vesi ja öljy keskenään ja voitele pullat. Ripottele pinnalle grahamjauhoja. Paista uunin keskiosassa 225° 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä liinan alla.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;