Kinuskileivospalat

Korvaa Muscovado Fariinisokerilla tai Siro erikoishienolla sokerilla. Saat maistuvia ja toisistaan sekä maussa että värissä poikkeavia leivonnaisia.

12–25 palaa

PT1H

1½ tuntia

Arviot (70 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

200 g voita tai margariinia
100 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 20–22%)
250 g Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
4 isoa (250 g) kananmunaa
180 g (3 dl) vehnäjauhoja
100 g (1 ½ dl) perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
maustemitallinen suolaa

Kinuski
2 ½ dl kuohukermaa
2 dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria

Ohjeet

1. Vuoraa leivinpaperilla uunivuoka tai -pelti (20 x 32 cm, reunan korkeus 2–3 cm). Voitele leivinpaperi ohuesti voilla, margariinilla tai rypsiöljyllä.

2. Valmista taikina huoneenlämpöisistä aineksista. Vatkaa rasva, tuorejuusto ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilöity seos vaahtoon. Sekoita huolellisesti pohjaa myöten.

3. Kaada taikina pellille ja tasoita pinta. Ei haittaa vaikka hyvin sekoitettu kakkutaikina saattaa näyttää paikoin hiukan rakeiselta.

4. Paista uunissa 180 asteessa 20–25 minuuttia. Kokeile kypsyys kakkulevyn keskikohdasta cocktailtikulla ennen uunista ottamista. Jäähdytä.

5. Mittaa kinuskia varten kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi. Anna poreilla miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia, sekoita välillä.

6. Jäähdytä kinuskia pari minuuttia ennen kuin levität sen kakkulevylle. Siirrä levy 30 minuutiksi jääkaappiin. Paloittele ja siirrä palat tarjoiluvadille.

7. Säilytä kinuskileivospalat jääkaapissa. Maukkaimmillaan kakkupalat ovat kuitenkin huoneenlämpöisinä. 

Vinkki!
Vastavalmistunut kakku maistuu jälkiruokana kinuskin ollessa lämmintä ja hiukan valuvaa. Voit koristella kakkupalat marjoilla, hedelmillä, pähkinöillä, kookoshiutaleilla tai paahdetuilla mantelilastuilla sekä kermavaahdolla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.