Kinuskileivospalat

Korvaa Muscovado Fariinisokerilla tai Siro erikoishienolla sokerilla. Saat maistuvia ja toisistaan sekä maussa että värissä poikkeavia leivonnaisia.

12–25 palaa

1½ tuntia

Arviot (70 kpl)

Ainekset

200 g voita tai margariinia
100 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 20–22%)
250 g Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
4 isoa (250 g) kananmunaa
180 g (3 dl) vehnäjauhoja
100 g (1 ½ dl) perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
maustemitallinen suolaa

Kinuski
2 ½ dl kuohukermaa
2 dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria

Ohjeet

1. Vuoraa leivinpaperilla uunivuoka tai -pelti (20 x 32 cm, reunan korkeus 2–3 cm). Voitele leivinpaperi ohuesti voilla, margariinilla tai rypsiöljyllä.

2. Valmista taikina huoneenlämpöisistä aineksista. Vatkaa rasva, tuorejuusto ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilöity seos vaahtoon. Sekoita huolellisesti pohjaa myöten.

3. Kaada taikina pellille ja tasoita pinta. Ei haittaa vaikka hyvin sekoitettu kakkutaikina saattaa näyttää paikoin hiukan rakeiselta.

4. Paista uunissa 180 asteessa 20–25 minuuttia. Kokeile kypsyys kakkulevyn keskikohdasta cocktailtikulla ennen uunista ottamista. Jäähdytä.

5. Mittaa kinuskia varten kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi. Anna poreilla miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia, sekoita välillä.

6. Jäähdytä kinuskia pari minuuttia ennen kuin levität sen kakkulevylle. Siirrä levy 30 minuutiksi jääkaappiin. Paloittele ja siirrä palat tarjoiluvadille.

7. Säilytä kinuskileivospalat jääkaapissa. Maukkaimmillaan kakkupalat ovat kuitenkin huoneenlämpöisinä. 

Vinkki!
Vastavalmistunut kakku maistuu jälkiruokana kinuskin ollessa lämmintä ja hiukan valuvaa. Voit koristella kakkupalat marjoilla, hedelmillä, pähkinöillä, kookoshiutaleilla tai paahdetuilla mantelilastuilla sekä kermavaahdolla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!