Kinuskileivospalat

Korvaa Muscovado Fariinisokerilla tai Siro erikoishienolla sokerilla. Saat maistuvia ja toisistaan sekä maussa että värissä poikkeavia leivonnaisia.

12–25 palaa

1½ tuntia

Arviot (62 kpl)

Ainekset

200 g voita tai margariinia
100 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 20–22%)
250 g Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
4 isoa (250 g) kananmunaa
180 g (3 dl) vehnäjauhoja
100 g (1 ½ dl) perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
maustemitallinen suolaa

Kinuski
2 ½ dl kuohukermaa
2 dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria

Ohjeet

1. Vuoraa leivinpaperilla uunivuoka tai -pelti (20 x 32 cm, reunan korkeus 2–3 cm). Voitele leivinpaperi ohuesti voilla, margariinilla tai rypsiöljyllä.

2. Valmista taikina huoneenlämpöisistä aineksista. Vatkaa rasva, tuorejuusto ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilöity seos vaahtoon. Sekoita huolellisesti pohjaa myöten.

3. Kaada taikina pellille ja tasoita pinta. Ei haittaa vaikka hyvin sekoitettu kakkutaikina saattaa näyttää paikoin hiukan rakeiselta.

4. Paista uunissa 180 asteessa 20–25 minuuttia. Kokeile kypsyys kakkulevyn keskikohdasta cocktailtikulla ennen uunista ottamista. Jäähdytä.

5. Mittaa kinuskia varten kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi. Anna poreilla miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia, sekoita välillä.

6. Jäähdytä kinuskia pari minuuttia ennen kuin levität sen kakkulevylle. Siirrä levy 30 minuutiksi jääkaappiin. Paloittele ja siirrä palat tarjoiluvadille.

7. Säilytä kinuskileivospalat jääkaapissa. Maukkaimmillaan kakkupalat ovat kuitenkin huoneenlämpöisinä. 

Vinkki!
Vastavalmistunut kakku maistuu jälkiruokana kinuskin ollessa lämmintä ja hiukan valuvaa. Voit koristella kakkupalat marjoilla, hedelmillä, pähkinöillä, kookoshiutaleilla tai paahdetuilla mantelilastuilla sekä kermavaahdolla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.