Kinuskileivokset

Kinuskileivosten täytteenä on raparperihilloketta ja kerma-rahkaa. Kuorrutuksena on herkullinen muscovadokinuski.

noin 45 leivosta

PT1H

2 ½ tuntia

Arviot (70 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

(leivo 2 pohjaa)
Yksi pohja

4 munaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl karkeita vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte

3 dl raparperihilloketta
2 dl kuohukermaa
200 g (vanilja)rahkaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Kinuskikuorrutus

6 dl kuohukermaa
4 ½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
25 g leivontamargariinia
Koristeluun

esim. syötäviä kukkia

Ohjeet

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 7 min. Kumoa kypsä torttulevy leivinpaperin päälle. Leivo kaksi pohjaa.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi.

3. Nosta toinen pohjalevy tarjottimelle leivinpaperin päälle. Levitä pohjalevylle raparperihilloke ja päälle kermaseos. Nosta kansilevy täytteen päälle. Laita kylmään maustumaan.

4. Mittaa kerma ja sokeri pinnoitettuun kattilaan. Kiehauta. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen n. 30 min. Lisää keittämisen loppuvaiheessa margariini. Kaada kinuski huolellisesti ohuena nauhana leivoslevyn päälle, myös reunoille. Kun kuorrutus on jäähtynyt, leikkaa levy leivoksiksi.

Raparperihilloke
1 l raparperipaloja (500 g)
2 ½ dl Dansukker Hillosokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Mittaa raparperit ja sokeri kattilaan. Anna seoksen kiehua hiljalleen keskilämmöllä n. 10 min. Mausta hieman jäähtynyt hilloke vaniljasokerilla.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.