Taatelikakku kuorrutuksella - Dansukker

Kinuskikissan taatelikakku

2 tuntia
Joulun perinteinen taatelikakku saa halutessasi uutta ilmettä kinuskin makuisella kuorrutuksella.
Kinuskikissan taatelikakku
Arvioi: (3kpl)

Ainekset

  • 1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
  • 2 ½ dl vettä
  • 2 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 200 g voita
  • 2 munaa
  • 3 ½ dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta

Kinuskin makuinen kuorrute

  • ½ dl Dansukker Fariinisokeria
  • ½ dl kuohukermaa
  • 25 g voita
  • ½ dl Dansukker Tomusokeria

Voitele reilun kokoinen (ainakin 2 litraa) rengasvuoka (laadukasta vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa). Voimakkaasti kuvioitu vuoka on helpointa voidella voisulalla pullasudin avulla.

Paloittele tiiviiksi puristettu taatelikuutio kattilaan. Lisää vesi ja fariinisokeri. Keitä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia, kunnes taatelit ovat pehmenneet lähes sosemaiseksi. Sekoittele varsinkin loppuvaiheessa, jotta sose ei pala pohjaan.

Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu voi. Sekoittele, kunnes voi on sulanut. Jatka tämän jälkeen sekoittamista vatkaimella. Lisää joukkoon munat. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan muutamassa erässä.

Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 55 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla.

Anna kakun jäähtyä vuoassa puolisen tuntia ennen irrottamista. Jäähdytä ennen kuorruttamista.

Mittaa kuorrutteen fariinisokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä koko ajan sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes seos muuttuu sakeammaksi. Ota kattila liedeltä. Lisää joukkoon voi ja tomusokeri ja sekoita huolellisesti, kunnes kuorrute on tasaista. Valuta kuorrutetta kakun päälle. Jos kuorrute on juoksevaa, anna sen jäähtyä rauhassa. Mikäli kuorrute muuttuu liian paksuksi, sitä voi notkistaa uudelleen lämmittämällä.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa


;