Kinuskikissan taatelikakku

Joulun perinteinen taatelikakku saa halutessasi uutta ilmettä kinuskin makuisella kuorrutuksella.

25:lle

PT1H

2 tuntia

Arviot (86 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
2 ½ dl vettä
2 dl Dansukker Fariinisokeria
200 g voita
2 munaa
3 ½ dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta

Kinuskin makuinen kuorrute
½ dl Dansukker Fariinisokeria
½ dl kuohukermaa
25 g voita
½ dl Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Voitele reilun kokoinen (ainakin 2 litraa) rengasvuoka (laadukasta vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa). Voimakkaasti kuvioitu vuoka on helpointa voidella voisulalla pullasudin avulla.

Paloittele tiiviiksi puristettu taatelikuutio kattilaan. Lisää vesi ja fariinisokeri. Keitä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia, kunnes taatelit ovat pehmenneet lähes sosemaiseksi. Sekoittele varsinkin loppuvaiheessa, jotta sose ei pala pohjaan.

Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu voi. Sekoittele, kunnes voi on sulanut. Jatka tämän jälkeen sekoittamista vatkaimella. Lisää joukkoon munat. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan muutamassa erässä.

Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 55 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla.

Anna kakun jäähtyä vuoassa puolisen tuntia ennen irrottamista. Jäähdytä ennen kuorruttamista.

Mittaa kuorrutteen fariinisokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä koko ajan sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes seos muuttuu sakeammaksi. Ota kattila liedeltä. Lisää joukkoon voi ja tomusokeri ja sekoita huolellisesti, kunnes kuorrute on tasaista. Valuta kuorrutetta kakun päälle. Jos kuorrute on juoksevaa, anna sen jäähtyä rauhassa. Mikäli kuorrute muuttuu liian paksuksi, sitä voi notkistaa uudelleen lämmittämällä.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.