Kinuskikissan taatelikakku

Joulun perinteinen taatelikakku saa halutessasi uutta ilmettä kinuskin makuisella kuorrutuksella.

2 tuntia

Arviot (32 kpl)

Ainekset

1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
2 ½ dl vettä
2 dl Dansukker Fariinisokeria
200 g voita
2 munaa
3 ½ dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta

Kinuskin makuinen kuorrute
½ dl Dansukker Fariinisokeria
½ dl kuohukermaa
25 g voita
½ dl Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Voitele reilun kokoinen (ainakin 2 litraa) rengasvuoka (laadukasta vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa). Voimakkaasti kuvioitu vuoka on helpointa voidella voisulalla pullasudin avulla.

Paloittele tiiviiksi puristettu taatelikuutio kattilaan. Lisää vesi ja fariinisokeri. Keitä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia, kunnes taatelit ovat pehmenneet lähes sosemaiseksi. Sekoittele varsinkin loppuvaiheessa, jotta sose ei pala pohjaan.

Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu voi. Sekoittele, kunnes voi on sulanut. Jatka tämän jälkeen sekoittamista vatkaimella. Lisää joukkoon munat. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan muutamassa erässä.

Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 55 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla.

Anna kakun jäähtyä vuoassa puolisen tuntia ennen irrottamista. Jäähdytä ennen kuorruttamista.

Mittaa kuorrutteen fariinisokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä koko ajan sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes seos muuttuu sakeammaksi. Ota kattila liedeltä. Lisää joukkoon voi ja tomusokeri ja sekoita huolellisesti, kunnes kuorrute on tasaista. Valuta kuorrutetta kakun päälle. Jos kuorrute on juoksevaa, anna sen jäähtyä rauhassa. Mikäli kuorrute muuttuu liian paksuksi, sitä voi notkistaa uudelleen lämmittämällä.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.