Kinuski

Erilaisia herkullisia kinuskiohjeita nautittavaksi jälkiruokakastikkeena tai kakun kuorrutukseen.

25 minuuttia

Arviot (338 kpl)

Ainekset

Kuohukermaa, kahvikermaa, kookoskermaa tai täysmaitoa

Dansukker Siro erikoishienoa sokeria, Taloussokeria, Ruokokidesokeria, Fariinisokeria tai Tomusokeria
tai Dansukker siirappeja

nokare voita kiiltoa antamaan

Ohjeet

Kinuskiin tarvitaan kermaa ja sokeria yhtä paljon. Aineksia keitellään miedolla lämmöllä parikymmentä minuuttia välillä sekoitellen. Pidä lämpö mietona, ettei kinuski kuohu liikaa ja muutu rakeiseksi. Kinuski keitetään pehmeän pallon asteelle. Kun kinuskipisara kylmään veteen pudotettaessa muotoutuu palloksi, on keitos valmis nautittavaksi tai kakun päälle kaadettavaksi.
 

Alla erilaisia kinuskiohjeita
 

Valkea kinuski

2 dl kuohukermaa, kahvikermaa tai täysmaitoa
2 dl Dansukker Taloussokeria tai Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl voita

Mittaa kerma tai maito ja sokeri kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes seos sakenee palloasteelle (n. 20 min). Lisää lopuksi vaniljasokeri ja voi.
 

Vaaleanruskea kinuski

2 dl kermaa
1 dl Dansukker Taloussokeria tai Siro erikoishienoa sokeria
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
nokare voita

Mittaa kerma, sokeri ja siirappi kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes seos sakenee palloasteelle (n. 20 min). Lisää lopuksi vaniljasokeri ja voi.
 

Kaakaokinuski

2 dl kermaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Sekoita kaakaojauhe sokeriin ja mittaa ainekset kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes seos sakenee palloasteelle (n. 20 min).
 

Suklaakinuski

2 dl kermaa
1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
50 g tummaa suklaata
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes seos sakenee palloasteelle (n. 20 min).
 

Kolakinuski

1 ½ dl kermaa
½ dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
30 g tummaa suklaata
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes seos sakenee palloasteelle (n. 20 min).
 

Paahtokinuski 1

3 dl kermaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Kuumenna kerma kasarissa. Paahda puolet sokerista kuumassa valurautapannussa. Anna sokerin sulaa ja paahtua vaaleanruskeaksi sekoittamatta. Kaada joukkoon lämmin kerma ja loput sokerista. Keitä hiljalleen metallilusikalla sekoitellen, kunnes kinuski on valmista. Lisää vaniljasokeri.
 

Paahtokinuski 2

2 dl kermaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
50 g voita

Kuumenna kerma kasarissa. Paahda sokeri kuumassa valurautapannussa. Anna sokerin sulaa ja paahtua vaaleanruskeaksi. Lisää lämmin kerma ja keitä metallilusikalla sekoitellen, kunnes kinuski sakenee.
 

Helppo paahtokinuski

2 dl kermaa
2 dl Dansukker Fariini- tai Ruokokidesokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
nokare voita

Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Keitä hiljalleen, kunnes kinuski on valmista. Lisää vaniljasokeri ja voi.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.