Ainekset
Kuohukermaa, kahvikermaa, kookoskermaa tai täysmaitoa
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria, Taloussokeria, Ruokokidesokeria, Fariinisokeria tai Tomusokeria
tai Dansukker siirappeja
nokare voita kiiltoa antamaan
Ohjeet
Kinuskiin tarvitaan kermaa ja sokeria yhtä paljon. Aineksia keitellään miedolla lämmöllä parikymmentä minuuttia välillä sekoitellen. Pidä lämpö mietona, ettei kinuski kuohu liikaa ja muutu rakeiseksi. Kinuski keitetään pehmeän pallon asteelle. Kun kinuskipisara kylmään veteen pudotettaessa muotoutuu palloksi, on keitos valmis nautittavaksi tai kakun päälle kaadettavaksi.
Alla erilaisia kinuskiohjeita
Valkea kinuski
2 dl kuohukermaa, kahvikermaa tai täysmaitoa
2 dl Dansukker Taloussokeria tai Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl voita
Mittaa kerma tai maito ja sokeri kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes seos sakenee palloasteelle (n. 20 min). Lisää lopuksi vaniljasokeri ja voi.
Vaaleanruskea kinuski
2 dl kermaa
1 dl Dansukker Taloussokeria tai Siro erikoishienoa sokeria
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
nokare voita
Mittaa kerma, sokeri ja siirappi kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes seos sakenee palloasteelle (n. 20 min). Lisää lopuksi vaniljasokeri ja voi.
Kaakaokinuski
2 dl kermaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Sekoita kaakaojauhe sokeriin ja mittaa ainekset kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes seos sakenee palloasteelle (n. 20 min).
Suklaakinuski
2 dl kermaa
1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
50 g tummaa suklaata
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes seos sakenee palloasteelle (n. 20 min).
Kolakinuski
1 ½ dl kermaa
½ dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
30 g tummaa suklaata
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes seos sakenee palloasteelle (n. 20 min).
Paahtokinuski 1
3 dl kermaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Kuumenna kerma kasarissa. Paahda puolet sokerista kuumassa valurautapannussa. Anna sokerin sulaa ja paahtua vaaleanruskeaksi sekoittamatta. Kaada joukkoon lämmin kerma ja loput sokerista. Keitä hiljalleen metallilusikalla sekoitellen, kunnes kinuski on valmista. Lisää vaniljasokeri.
Paahtokinuski 2
2 dl kermaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
50 g voita
Kuumenna kerma kasarissa. Paahda sokeri kuumassa valurautapannussa. Anna sokerin sulaa ja paahtua vaaleanruskeaksi. Lisää lämmin kerma ja keitä metallilusikalla sekoitellen, kunnes kinuski sakenee.
Helppo paahtokinuski
2 dl kermaa
2 dl Dansukker Fariini- tai Ruokokidesokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
nokare voita
Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Keitä hiljalleen, kunnes kinuski on valmista. Lisää vaniljasokeri ja voi.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.