Kinuski-suklaapiiras

Herkkupiirakassa on keksipohjan päällä kaksi suussasulavaa täytettä: kinuskia ja suklaata.

10–12 hengelle

PT55M

1 tunti

Arviot (55 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
60 g suolatonta voita
3 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
4 dl murskattuja Digestive-keksejä
Kinuskitäyte
400 g makeutettua maitotiivistettä (kondensoitua maitoa)
75 g suolatonta voita
1 dl Dansukker Tomusokeria
Suklaatäyte
200 g tummaa suklaata
1–1 ½ dl kuohukermaa
2 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
40 g suolatonta voita
Koristelu
kermavaahtoa
suklaamakeisia

Ohjeet

Sulata voi. Sekoita keksinmurut, sokeri ja voisula keskenään. Painele seos irtopohjavuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Sekoita maitotiiviste, voi ja tomusokeri teflonpinnoitetussa kattilassa ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes kaikki ainekset ovat sulaneet. Kiehauta ja jatka keittämistä koko ajan sekoittaen miedolla lämmöllä 5–8 minuuttia kunnes seos sakenee ja alkaa irrota kattilan reunoista. Anna jäähtyä hieman. Kaada täyte piiraspohjan päälle. Pidä jääkaapissa, kunnes kinuski on jähmettynyt.

Murra suklaa ja sekoita se kerman, muscovadon ja voin joukkoon. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes kaikki ainekset ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi. Anna jäähtyä. Kaada täyte piiraspohjan kinuskitäytteen päälle. Pane piiras jääkaappiin.

Koristele kermavaahdolla ja suklaamakeisilla juuri ennen tarjoilua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.