Kinuski-puolukkakakku

Leivo vegaaninen kinuski-puolukkakakku itselle tai lahjaksi. Tähän helppoon puolukkakahvikakkuun makua tuo piparkakkumauste ja tumma siirappi, sekä fariinisokerista valmistettu herkullinen kinuskikuorrute.

PT1H

1,5 tuntia

Arviot (51 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl piparkakkumaustetta
½ tl suolaa
2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 dl rypsiöljyä
3 dl vaniljasoijajogurttia
1 dl Dansukker Tummaa siirappia
2 rkl kaurajuomaa
2 dl kohmeisia puolukoita

Kinuski
1 ½ dl kuumennuksen kestävää kasvivispiä
1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
2 palaa vegaanista valkosuklaata

Koristeluun
puolukoita

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele 1,5–2 litran vetoinen rengasvuoka.

Sekoita kuivat aineet ja fariinisokeri. Sekoita joukkoon öljy, soijajogurtti, siirappi ja kaurajuoma. Kääntele lopuksi joukkoon kohmeiset puolukat.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 50–60 minuuttia tai kunnes kakku on juuri ja juuri kypsä.

Anna kakun jäähtyä rauhassa ja kumoa se sitten tarjoiluastialle. Voit kääriä kakun folioon ja säilyttää jääkaapissa tarjoilupäivään. Koristele kakku tarjoilupäivänä.

Valmista kinuski. Mittaa kasvivispi ja fariinisokeri kattilaan. Keitä kinuskiksi. Sekoita lopuksi joukkoon valkosuklaa, joka jähmettää kinuskin niin, ettei se valu kakun pinnalta. Valuta kinuski kakun pinnalle ja koristele heti puolukoilla.

Resepti ja kuva: Vegeviettelys

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.