Ainekset
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl piparkakkumaustetta
½ tl suolaa
2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 dl rypsiöljyä
3 dl vaniljasoijajogurttia
1 dl Dansukker Tummaa siirappia
2 rkl kaurajuomaa
2 dl kohmeisia puolukoita
Kinuski
1 ½ dl kuumennuksen kestävää kasvivispiä
1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
2 palaa vegaanista valkosuklaata
Koristeluun
puolukoita
Ohjeet
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele 1,5–2 litran vetoinen rengasvuoka.
Sekoita kuivat aineet ja fariinisokeri. Sekoita joukkoon öljy, soijajogurtti, siirappi ja kaurajuoma. Kääntele lopuksi joukkoon kohmeiset puolukat.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 50–60 minuuttia tai kunnes kakku on juuri ja juuri kypsä.
Anna kakun jäähtyä rauhassa ja kumoa se sitten tarjoiluastialle. Voit kääriä kakun folioon ja säilyttää jääkaapissa tarjoilupäivään. Koristele kakku tarjoilupäivänä.
Valmista kinuski. Mittaa kasvivispi ja fariinisokeri kattilaan. Keitä kinuskiksi. Sekoita lopuksi joukkoon valkosuklaa, joka jähmettää kinuskin niin, ettei se valu kakun pinnalta. Valuta kinuski kakun pinnalle ja koristele heti puolukoilla.
Resepti ja kuva: Vegeviettelys
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.