Kinuski-puolukkakakku

Leivo vegaaninen kinuski-puolukkakakku itselle tai lahjaksi. Tähän helppoon puolukkakahvikakkuun makua tuo piparkakkumauste ja tumma siirappi, sekä fariinisokerista valmistettu herkullinen kinuskikuorrute.

PT1H

1,5 tuntia

Arviot (51 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl piparkakkumaustetta
½ tl suolaa
2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 dl rypsiöljyä
3 dl vaniljasoijajogurttia
1 dl Dansukker Tummaa siirappia
2 rkl kaurajuomaa
2 dl kohmeisia puolukoita

Kinuski
1 ½ dl kuumennuksen kestävää kasvivispiä
1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
2 palaa vegaanista valkosuklaata

Koristeluun
puolukoita

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele 1,5–2 litran vetoinen rengasvuoka.

Sekoita kuivat aineet ja fariinisokeri. Sekoita joukkoon öljy, soijajogurtti, siirappi ja kaurajuoma. Kääntele lopuksi joukkoon kohmeiset puolukat.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 50–60 minuuttia tai kunnes kakku on juuri ja juuri kypsä.

Anna kakun jäähtyä rauhassa ja kumoa se sitten tarjoiluastialle. Voit kääriä kakun folioon ja säilyttää jääkaapissa tarjoilupäivään. Koristele kakku tarjoilupäivänä.

Valmista kinuski. Mittaa kasvivispi ja fariinisokeri kattilaan. Keitä kinuskiksi. Sekoita lopuksi joukkoon valkosuklaa, joka jähmettää kinuskin niin, ettei se valu kakun pinnalta. Valuta kinuski kakun pinnalle ja koristele heti puolukoilla.

Resepti ja kuva: Vegeviettelys

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?