Kinuski-muroleivokset

noin 25 kpl, vuokien koosta riippuen
Parhaat leivokset murealla murotaikinapohjalla ja samettisella kinuskitäytteellä.
Kinuski-muroleivokset
Arvioi: ( 0 kpl)

Ainekset

Taikina

100 g voita tai margariinia
2 rkl Dansukker Tomusokeria
2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 munankeltuainen
3 dl vehnäjauhoja
Täyte

2 dl kuohukermaa
50 g voita tai margariinia
3 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
Koristeluun

1 dl Dansukker Tomusokeria


1. Sekoita taikinan ainekset keskenään. Pane taikina muovipussissa jääkaappiin vähintään tunniksi. Painele taikina leivosvuokiin ja pistele haarukalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 6–8 minuuttia. Anna leivospohjien jäähtyä ennen kuin irrotat ne vuoista.

2. Mittaa täytteen ainekset kattilaan ja anna kiehua, kunnes seos sakenee (lämpötila 120˚).

3. Lusikoi täyte leivospohjille. Anna jäähtyä.

4. Siivilöi pinnalle tomusokeria hetki ennen tarjoilua.

Vinkki!
Voit koristella leivokset myös vesi-tomusokerikuorrutuksella.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker