Kinuski-muroleivokset

noin 25 kpl, vuokien koosta riippuen 3 tuntia
Parhaat leivokset murealla murotaikinapohjalla ja samettisella kinuskitäytteellä.
Kinuski-muroleivokset
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 100 g voita tai margariinia
    • 2 rkl Dansukker Tomusokeria
    • 2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 munankeltuainen
    • 3 dl vehnäjauhoja

    Täyte

    • 2 dl kuohukermaa
    • 50 g voita tai margariinia
    • 3 dl Dansukker Taloussokeria
    • 2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia

    Koristeluun

    • 1 dl Dansukker Tomusokeria

    1. Sekoita taikinan ainekset keskenään. Pane taikina muovipussissa jääkaappiin vähintään tunniksi. Painele taikina leivosvuokiin ja pistele haarukalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 6–8 minuuttia. Anna leivospohjien jäähtyä ennen kuin irrotat ne vuoista.

    2. Mittaa täytteen ainekset kattilaan ja anna kiehua, kunnes seos sakenee (lämpötila 120˚).

    3. Lusikoi täyte leivospohjille. Anna jäähtyä.

    4. Siivilöi pinnalle tomusokeria hetki ennen tarjoilua.

    Vinkki!
    Voit koristella leivokset myös vesi-tomusokerikuorrutuksella.

     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker