Kinkkupiirakka, uunipellillinen

Leivo uunipellillinen suolaista piirakkaa. Käytä sesongin täytteitä tai omia suosikkejasi. Voit korvata kerman maustetulla kermalla.

50 minuuttia

Arviot (37 kpl)

Ainekset

1 dl perunasosejauhetta
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia tai Leipäsiirappia
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
200 g sulatettua voita
1 dl vettä
1 dl juustoraastetta
Täyte
400 g kinkkusuikaleita
100 g miniluumutomaatteja
1 paahdettu tai tuore paprika
1 ruukku persiljaa
5 dl kermaa
5–6 munaa
200 g juustoraastetta

Ohjeet

Mittaa leivontakulhoon perunasosejauhe, vehnäjauhot, siirappi, suola, leivinjauhe ja sulatettu voi. Sekoita. Lisää vielä vesi ja juustoraaste. Sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja esipaista pohjaa 225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.

Ripottele pinnalle kinkkusuikaleet ja puolitetut tomaatit, paloiteltu paprika ja hienonnettua persiljaa. Sekoita kerma, rikotut munat ja juustoraaste keskenään. Kaada päälle kerma-juustoseos.

Jatka kypsentämistä vielä 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja kiinteä.

Tarjoa lämpimänä.

Vinkki!
Mikäli haluat valmistaa piiraan pyöreään vuokaan pienempänä, puolita reseptin kaikki raaka-aineet.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.