Ainekset
1 dl perunasosejauhetta
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia tai Leipäsiirappia
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
200 g sulatettua voita
1 dl vettä
1 dl juustoraastetta
Täyte
400 g kinkkusuikaleita
100 g miniluumutomaatteja
1 paahdettu tai tuore paprika
1 ruukku persiljaa
5 dl kermaa
5–6 munaa
200 g juustoraastetta
Ohjeet
Mittaa leivontakulhoon perunasosejauhe, vehnäjauhot, siirappi, suola, leivinjauhe ja sulatettu voi. Sekoita. Lisää vielä vesi ja juustoraaste. Sekoita taikina tasaiseksi.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja esipaista pohjaa 225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.
Ripottele pinnalle kinkkusuikaleet ja puolitetut tomaatit, paloiteltu paprika ja hienonnettua persiljaa. Sekoita kerma, rikotut munat ja juustoraaste keskenään. Kaada päälle kerma-juustoseos.
Jatka kypsentämistä vielä 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja kiinteä.
Tarjoa lämpimänä.
Vinkki!
Mikäli haluat valmistaa piiraan pyöreään vuokaan pienempänä, puolita reseptin kaikki raaka-aineet.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?