Ainekset
1 dl perunasosejauhetta
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia tai Leipäsiirappia
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
200 g sulatettua voita
1 dl vettä
1 dl juustoraastetta
Täyte
400 g kinkkusuikaleita
100 g miniluumutomaatteja
1 paahdettu tai tuore paprika
1 ruukku persiljaa
5 dl kermaa
5–6 munaa
200 g juustoraastetta
Ohjeet
Mittaa leivontakulhoon perunasosejauhe, vehnäjauhot, siirappi, suola, leivinjauhe ja sulatettu voi. Sekoita. Lisää vielä vesi ja juustoraaste. Sekoita taikina tasaiseksi.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja esipaista pohjaa 225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.
Ripottele pinnalle kinkkusuikaleet ja puolitetut tomaatit, paloiteltu paprika ja hienonnettua persiljaa. Sekoita kerma, rikotut munat ja juustoraaste keskenään. Kaada päälle kerma-juustoseos.
Jatka kypsentämistä vielä 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja kiinteä.
Tarjoa lämpimänä.
Vinkki!
Mikäli haluat valmistaa piiraan pyöreään vuokaan pienempänä, puolita reseptin kaikki raaka-aineet.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!