Kinkkupiirakka, uunipellillinen

Leivo uunipellillinen suolaista piirakkaa. Käytä sesongin täytteitä tai omia suosikkejasi. Voit korvata kerman maustetulla kermalla.

50 minuuttia

Arviot (45 kpl)

Ainekset

1 dl perunasosejauhetta
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia tai Leipäsiirappia
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
200 g sulatettua voita
1 dl vettä
1 dl juustoraastetta
Täyte
400 g kinkkusuikaleita
100 g miniluumutomaatteja
1 paahdettu tai tuore paprika
1 ruukku persiljaa
5 dl kermaa
5–6 munaa
200 g juustoraastetta

Ohjeet

Mittaa leivontakulhoon perunasosejauhe, vehnäjauhot, siirappi, suola, leivinjauhe ja sulatettu voi. Sekoita. Lisää vielä vesi ja juustoraaste. Sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja esipaista pohjaa 225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.

Ripottele pinnalle kinkkusuikaleet ja puolitetut tomaatit, paloiteltu paprika ja hienonnettua persiljaa. Sekoita kerma, rikotut munat ja juustoraaste keskenään. Kaada päälle kerma-juustoseos.

Jatka kypsentämistä vielä 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja kiinteä.

Tarjoa lämpimänä.

Vinkki!
Mikäli haluat valmistaa piiraan pyöreään vuokaan pienempänä, puolita reseptin kaikki raaka-aineet.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.