Kinkku-omenapiiras

Ruokaisan piirakan täytteenä on palvikinkkua, sieniä, omenaa ja juustoa.

8 annosta

50 minuuttia

Arviot (26 kpl)

Ainekset

100 g voita
1/2 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä tai kermaa

Täyte
150 g palvikinkkua
1 pieni punasipuli
2 dl suppilovahveroita tai muita sieniä
1 rkl rypsiöljyä
1 omena
1 tl Dansukker Tummaa Siirappia
2 dl ruokakermaa
150 g juustoraastetta
1 muna

Ohjeet

Nypi huoneenlämpöinen voi, suola ja vehnäjauhot keskenään murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi tai kerma nopeasti sekoittaen.

Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm piirasvuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Paloittele palvikinkku. Hienonna punasipuli. Puhdista sienet ja paloittele tarvittaessa. Kuori ja paloittele omena pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla. Lisää punasipuli ja sienet. Kääntele hetki, kunnes pehmenevät. Lisää omenakuutiot ja siirappi. Pyöräytä hetki pannulla.

Levitä täytteet piiraspohjan päälle. Sekoita ruokakerma, juustoraaste ja muna keskenään ja kaada seos piirastäytteiden päälle. Jatka kypsentämistä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja kiinteä.

Vinkki!
Voit halutessasi lisätä kerman joukkoon pienen määrän sinappia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.