Kevennetyt talvikääryleet - Dansukker

Kevennetyt talvikääryleet

Noin 16 kpl 1½ tuntia
Valmista iltapalaksi herkullisia kasvistäytteisiä kääröjä teen kanssa nautittavaksi.
Kevennetyt talvikääryleet
Arvioi: (4kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 7 dl vehnäjauhoja
    • 1 dl perunahiutaleita
    • 1 rkl kuivahiivaa
    • 1 tl suolaa
    • 1 dl parmesaaniraastetta
    • 2 tl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 1 ½ dl öljyä
    • 3 dl vettä tai maitoa

    Täyte

    • 1 dl silputtua purjoa
    • 1–2 rkl öljyä
    • 2 dl porkkanaraastetta
    • 5 dl suikaloitua kurttu- tai valkokaalia
    • 2 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
    • 1 tl makeaa chili-valkosipulikastiketta
    • 1 rkl soijakastiketta

    Voiteluun

    • kananmuna

    Valmista täyte. Silppua ja raasta kasvikset. Kuullota purjo öljyssä. Lisää muut täytteen ainekset ja hauduta viitisen minuuttia.

    Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää joukkoon öljy ja vesi. Sekoita taikina ja anna sen vetäytyä noin 10 minuuttia.

    Kauli taikina ohuehkoksi levyksi. Ota taikinalevystä muotilla tai kupilla pyöreitä levyjä. Lusikoi täyte piirakkapohjille ja ummista joko sukkulan tai puolikuun muotoon. Voitele munalla.

    Paista piiraita noin 10 minuuttia 225-asteisessa uunissa ja tarjoa kuumina.

    Nauti kuuman teejuoman kanssa. Mausta tee kanelilla tai inkiväärillä ja siirapilla. 

    Reseptin on laatinut

    Dansukker

    ;