Ainekset
Taikina
7 dl vehnäjauhoja
1 dl perunahiutaleita
1 rkl kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 dl parmesaaniraastetta
2 tl Dansukker Ruokokidesokeria
1 ½ dl öljyä
3 dl vettä tai maitoa
Täyte
1 dl silputtua purjoa
1–2 rkl öljyä
2 dl porkkanaraastetta
5 dl suikaloitua kurttu- tai valkokaalia
2 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
1 tl makeaa chili-valkosipulikastiketta
1 rkl soijakastiketta
Voiteluun
kananmuna
Ohjeet
Valmista täyte. Silppua ja raasta kasvikset. Kuullota purjo öljyssä. Lisää muut täytteen ainekset ja hauduta viitisen minuuttia.
Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää joukkoon öljy ja vesi. Sekoita taikina ja anna sen vetäytyä noin 10 minuuttia.
Kauli taikina ohuehkoksi levyksi. Ota taikinalevystä muotilla tai kupilla pyöreitä levyjä. Lusikoi täyte piirakkapohjille ja ummista joko sukkulan tai puolikuun muotoon. Voitele munalla.
Paista piiraita noin 10 minuuttia 225-asteisessa uunissa ja tarjoa kuumina.
Nauti kuuman teejuoman kanssa. Mausta tee kanelilla tai inkiväärillä ja siirapilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?