Kevennetty juustokakku

Kevennetty juustokakku
Arvioi: (46kpl)

Ainekset

2 kananmunaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl kookoshiutaleita

Täyte
200 g tuorejuustoa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
5 dl maustamatonta jogurttia
5 dl mansikoita tai vadelmia
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
8 liivatelehteä

Pinnalle
2 dl laimeaa punaista mehua
1 dl Dansukker Hyytelösokeria
marjoja

Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Voitele reunat kevyesti.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhot ja kookoshiutaleet. Kaada seos vuokaan ja kypsennä 10–15 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

Sekoita sokeri ja vaniljasokeri juuston joukkoon. Lisää jogurtti. Jogurttia voi valuttaa suodatinpaperilla vuoratussa siivilässä puolisen tuntia.

Liota liivatelehtiä kymmenisen minuuttia kylmässä vedessä.

Soseuta mansikat ja sokeri tasaiseksi soseeksi.

Purista liivatelehdet vedestä ja liuota ne tilkkaseen kiehuvan kuumaa vettä. Sekoita liivateliemi mansikkasurvokseen ja lisää seos jogurtin joukkoon. Anna seoksen hyytyä kymmenisen minuuttia ja kaada se vuokaan kakkupohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kiehauta laimennettu mehu. Sekoita hyytelösokeri joukkoon ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Anna liemen jäähtyä viitisen minuuttia ja kaada jogurttihyytelön päälle. Hyydytä jääkaapissa. Irrota kakku vuoasta ja koristele se marjoilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker