Keväiset kuppikakut

Keltaiset kuppikakut kuorrutetaan värjätyllä kermavaahdolla, jonka joukkoon voi lisätä tuorejuustoa tai rahkaa.

10–12 kpl

30 minuuttia

Arviot (70 kpl)

Ainekset

3 munaa
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 tl luomuappelsiinin kuoriraastetta
200 g maustamatonta tai vaniljatuorejuustoa
100 g (1 dl) sulatettua voita tai margariinia tai rypsiöljyä
1 dl mantelirouhetta
½ dl rusinoita

Kuorrute
2 ½ dl vispikermaa
3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
keltaista elintarvikeväriä

Ohjeet

Riko munat kulhoon ja lisää joukkoon kaikki muut taikinan ainekset. Sekoita puuhaarukalla tai sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi ja jaa muffinivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa  12–15 minuuttia. Jäähdytä.

Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Värjää vaahto pienellä määrällä keltaista elintarvikeväriä. Pursota kermavaahto jäähtyneiden kuppikakkujen pinnalle.

Vinkki!
Voit sekoittaa kermavaahdon joukkoon myös (appelsiini)tuorejuustoa tai maitorahkaa ja koristella kuppikakut värikkäillä makeisilla tai koristerakeilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?