Keväiset kuppikakut

10–12 kpl 30 minuuttia
Keltaiset kuppikakut kuorrutetaan värjätyllä kermavaahdolla, jonka joukkoon voi lisätä tuorejuustoa tai rahkaa.
Keväiset kuppikakut
Arvioi: (12kpl)

Ainekset

  • 3 munaa
  • 2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 2 tl appelsiininkuoriraastetta
  • 200 g maustamatonta tai vaniljatuorejuustoa
  • 100 g (1 dl) sulatettua voita tai margariinia tai rypsiöljyä
  • 1 dl mantelirouhetta
  • ½ dl rusinoita

Kuorrute

  • 2 ½ dl vispikermaa
  • 3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • keltaista elintarvikeväriä

Riko munat kulhoon ja lisää joukkoon kaikki muut taikinan ainekset. Sekoita puuhaarukalla tai sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi ja jaa muffinivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa  12–15 minuuttia. Jäähdytä.

Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Värjää vaahto pienellä määrällä keltaista elintarvikeväriä. Pursota kermavaahto jäähtyneiden kuppikakkujen pinnalle.

Vinkki!
Voit sekoittaa kermavaahdon joukkoon myös (appelsiini)tuorejuustoa tai maitorahkaa ja koristella kuppikakut värikkäillä makeisilla tai koristerakeilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker