Keväiset kuppikakut

Keltaiset kuppikakut kuorrutetaan värjätyllä kermavaahdolla, jonka joukkoon voi lisätä tuorejuustoa tai rahkaa.

10–12 kpl

PT25M

30 minuuttia

Arviot (71 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 munaa
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 tl luomuappelsiinin kuoriraastetta
200 g maustamatonta tai vaniljatuorejuustoa
100 g (1 dl) sulatettua voita tai margariinia tai rypsiöljyä
1 dl mantelirouhetta
½ dl rusinoita

Kuorrute
2 ½ dl vispikermaa
3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
keltaista elintarvikeväriä

Ohjeet

Riko munat kulhoon ja lisää joukkoon kaikki muut taikinan ainekset. Sekoita puuhaarukalla tai sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi ja jaa muffinivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa  12–15 minuuttia. Jäähdytä.

Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Värjää vaahto pienellä määrällä keltaista elintarvikeväriä. Pursota kermavaahto jäähtyneiden kuppikakkujen pinnalle.

Vinkki!
Voit sekoittaa kermavaahdon joukkoon myös (appelsiini)tuorejuustoa tai maitorahkaa ja koristella kuppikakut värikkäillä makeisilla tai koristerakeilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?