Keväinen unelmapavlova - Dansukker

Keväinen unelmapavlova

6–8 annosta 2,5 tuntia
Keväinen unelmapavlova on täydellinen gluteeniton jälkiruoka tai täytekakku äitienpäivään ja kevään juhliin. Täytteessä on lemon curdia ja päällä minttusiirapilla maustettuja marjoja.
Keväinen unelmapavlova
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 4 valkuaista
  • ¼ tl suolaa
  • 2,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2 tl perunajauhoja
  • 1 tl omenaviinietikkaa

Täyte 1

  • 2,5 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
  • 1 dl lime- tai lemon curdia

Täyte 2

  • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 dl vettä
  • muutama oksa vahvaa minttua
  • 300 g tuoreita marjoja (tai hedelmiä paloina)

Koristelu

  • nonparelleja
  • mintunlehtiä

Vaahdota valkuaiset ja suola vaahdoksi yleiskoneessa. Sekoita sokerien joukkoon perunajauhot ja lisää seos valkuaisvaahdon joukkoon koneen koko ajan käydessä. Lisää lopuksi omenaviinietikka.

Levitä seos leivinarkilla peitetylle uunipellille pyöreäksi paksuksi kakkupohjaksi, jonka halkaisija on n. 24 cm. Jätä reunat hieman keskustaa korkeammiksi. Paista 125-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Jos uunisi on todella tehokas, laske hieman lämpöä, ettei marenki ruskistu. Jäähdytä ja nosta pohja tarjoiluvadille.

Kiehauta sokeri ja vesi kattilassa mintunoksien kanssa. Keitä hiljaa poreillen niin, että seos muuttuu siirappimaiseksi. Jäähdytä ja kääntele joukkoon marjat. Anna maustua hetki.

Vatkaa vanilliinikastike kuohkeaksi ja mausta vaahto lime curdilla. Lusikoi täyte jäähtyneen pavlovapohjan päälle. Lusikoi pinnalle marjat. Koristele kakku nonparelleilla ja mintunlehdillä.

Vinkki!
Pavlovamassasta voit pursottaa myös pieniä marenkeja, jotka voi syödä sellaisinaan, käyttää koristeina tai osana jälkiruokia.

 

Resepti ja kuva: Taikinaterapiaa Teresan kanssa -ohjelma

 


;