Keväinen unelmapavlova

Keväinen unelmapavlova on täydellinen gluteeniton jälkiruoka tai täytekakku äitienpäivään ja kevään juhliin. Täytteessä on lemon curdia ja päällä minttusiirapilla maustettuja marjoja.

6–8 annosta

PT1H

2,5 tuntia

Arviot (5 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 valkuaista

¼ tl suolaa

2,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

1 tl Dansukker Vaniljasokeria

2 tl perunajauhoja

1 tl omenaviinietikkaa

Täyte 1

2,5 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta

1 dl lime- tai lemon curdia

Täyte 2

1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

1 dl vettä

muutama oksa vahvaa minttua

300 g tuoreita marjoja (tai hedelmiä paloina)

Koristelu

nonparelleja

mintunlehtiä

Ohjeet

Vaahdota valkuaiset ja suola vaahdoksi yleiskoneessa. Sekoita sokerien joukkoon perunajauhot ja lisää seos valkuaisvaahdon joukkoon koneen koko ajan käydessä. Lisää lopuksi omenaviinietikka.

Levitä seos leivinarkilla peitetylle uunipellille pyöreäksi paksuksi kakkupohjaksi, jonka halkaisija on n. 24 cm. Jätä reunat hieman keskustaa korkeammiksi. Paista 125-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Jos uunisi on todella tehokas, laske hieman lämpöä, ettei marenki ruskistu. Jäähdytä ja nosta pohja tarjoiluvadille.

Kiehauta sokeri ja vesi kattilassa mintunoksien kanssa. Keitä hiljaa poreillen niin, että seos muuttuu siirappimaiseksi. Jäähdytä ja kääntele joukkoon marjat. Anna maustua hetki.

Vatkaa vanilliinikastike kuohkeaksi ja mausta vaahto lime curdilla. Lusikoi täyte jäähtyneen pavlovapohjan päälle. Lusikoi pinnalle marjat. Koristele kakku nonparelleilla ja mintunlehdillä.

Vinkki!
Pavlovamassasta voit pursottaa myös pieniä marenkeja, jotka voi syödä sellaisinaan, käyttää koristeina tai osana jälkiruokia.

 

Resepti ja kuva: Taikinaterapiaa Teresan kanssa -ohjelma

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.