Ainekset
4 valkuaista
¼ tl suolaa
2,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl perunajauhoja
1 tl omenaviinietikkaa
Täyte 1
2,5 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
1 dl lime- tai lemon curdia
Täyte 2
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vettä
muutama oksa vahvaa minttua
300 g tuoreita marjoja (tai hedelmiä paloina)
Koristelu
nonparelleja
mintunlehtiä
Ohjeet
Vaahdota valkuaiset ja suola vaahdoksi yleiskoneessa. Sekoita sokerien joukkoon perunajauhot ja lisää seos valkuaisvaahdon joukkoon koneen koko ajan käydessä. Lisää lopuksi omenaviinietikka.
Levitä seos leivinarkilla peitetylle uunipellille pyöreäksi paksuksi kakkupohjaksi, jonka halkaisija on n. 24 cm. Jätä reunat hieman keskustaa korkeammiksi. Paista 125-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Jos uunisi on todella tehokas, laske hieman lämpöä, ettei marenki ruskistu. Jäähdytä ja nosta pohja tarjoiluvadille.
Kiehauta sokeri ja vesi kattilassa mintunoksien kanssa. Keitä hiljaa poreillen niin, että seos muuttuu siirappimaiseksi. Jäähdytä ja kääntele joukkoon marjat. Anna maustua hetki.
Vatkaa vanilliinikastike kuohkeaksi ja mausta vaahto lime curdilla. Lusikoi täyte jäähtyneen pavlovapohjan päälle. Lusikoi pinnalle marjat. Koristele kakku nonparelleilla ja mintunlehdillä.
Vinkki!
Pavlovamassasta voit pursottaa myös pieniä marenkeja, jotka voi syödä sellaisinaan, käyttää koristeina tai osana jälkiruokia.
Resepti ja kuva: Taikinaterapiaa Teresan kanssa -ohjelma
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.