Keväinen unelmapavlova

Keväinen unelmapavlova on täydellinen gluteeniton jälkiruoka tai täytekakku äitienpäivään ja kevään juhliin. Täytteessä on lemon curdia ja päällä minttusiirapilla maustettuja marjoja.

6–8 annosta

2,5 tuntia

Arviot (5 kpl)

Ainekset

4 valkuaista

¼ tl suolaa

2,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

1 tl Dansukker Vaniljasokeria

2 tl perunajauhoja

1 tl omenaviinietikkaa

Täyte 1

2,5 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta

1 dl lime- tai lemon curdia

Täyte 2

1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

1 dl vettä

muutama oksa vahvaa minttua

300 g tuoreita marjoja (tai hedelmiä paloina)

Koristelu

nonparelleja

mintunlehtiä

Ohjeet

Vaahdota valkuaiset ja suola vaahdoksi yleiskoneessa. Sekoita sokerien joukkoon perunajauhot ja lisää seos valkuaisvaahdon joukkoon koneen koko ajan käydessä. Lisää lopuksi omenaviinietikka.

Levitä seos leivinarkilla peitetylle uunipellille pyöreäksi paksuksi kakkupohjaksi, jonka halkaisija on n. 24 cm. Jätä reunat hieman keskustaa korkeammiksi. Paista 125-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Jos uunisi on todella tehokas, laske hieman lämpöä, ettei marenki ruskistu. Jäähdytä ja nosta pohja tarjoiluvadille.

Kiehauta sokeri ja vesi kattilassa mintunoksien kanssa. Keitä hiljaa poreillen niin, että seos muuttuu siirappimaiseksi. Jäähdytä ja kääntele joukkoon marjat. Anna maustua hetki.

Vatkaa vanilliinikastike kuohkeaksi ja mausta vaahto lime curdilla. Lusikoi täyte jäähtyneen pavlovapohjan päälle. Lusikoi pinnalle marjat. Koristele kakku nonparelleilla ja mintunlehdillä.

Vinkki!
Pavlovamassasta voit pursottaa myös pieniä marenkeja, jotka voi syödä sellaisinaan, käyttää koristeina tai osana jälkiruokia.

 

Resepti ja kuva: Taikinaterapiaa Teresan kanssa -ohjelma

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.