Ainekset
4 valkuaista
¼ tl suolaa
2,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl perunajauhoja
1 tl omenaviinietikkaa
Täyte 1
2,5 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
1 dl lime- tai lemon curdia
Täyte 2
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vettä
muutama oksa vahvaa minttua
300 g tuoreita marjoja (tai hedelmiä paloina)
Koristelu
nonparelleja
mintunlehtiä
Ohjeet
Vaahdota valkuaiset ja suola vaahdoksi yleiskoneessa. Sekoita sokerien joukkoon perunajauhot ja lisää seos valkuaisvaahdon joukkoon koneen koko ajan käydessä. Lisää lopuksi omenaviinietikka.
Levitä seos leivinarkilla peitetylle uunipellille pyöreäksi paksuksi kakkupohjaksi, jonka halkaisija on n. 24 cm. Jätä reunat hieman keskustaa korkeammiksi. Paista 125-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Jos uunisi on todella tehokas, laske hieman lämpöä, ettei marenki ruskistu. Jäähdytä ja nosta pohja tarjoiluvadille.
Kiehauta sokeri ja vesi kattilassa mintunoksien kanssa. Keitä hiljaa poreillen niin, että seos muuttuu siirappimaiseksi. Jäähdytä ja kääntele joukkoon marjat. Anna maustua hetki.
Vatkaa vanilliinikastike kuohkeaksi ja mausta vaahto lime curdilla. Lusikoi täyte jäähtyneen pavlovapohjan päälle. Lusikoi pinnalle marjat. Koristele kakku nonparelleilla ja mintunlehdillä.
Vinkki!
Pavlovamassasta voit pursottaa myös pieniä marenkeja, jotka voi syödä sellaisinaan, käyttää koristeina tai osana jälkiruokia.
Resepti ja kuva: Taikinaterapiaa Teresan kanssa -ohjelma
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Tee itse aitoa simaa!
Skoolaa vappuna perinteisellä simalla – se valmistuu helposti ja edullisesti. Sima kannattaa tehdä jo viikko ennen vappua, niin se ehtii valmistua ajoissa.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Hurmaa itse leivotulla
Maistuisiko hurmaava juustokakku kinuskikastikkeella tai viettelevä suklaa-appelsiinikakku? Kokeile rohkeasti Dansukkerin tummia sokereita ja siirappeja ja leivo muhkeita makuja!

Maista ja ihastu!
Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.