Keväinen pullakranssi

Keväinen pullakranssi on kaunis koriste pääsiäispöytään. Voit toki valmistaa kranssin milloin tahansa. Koristele se teemaan sopivaksi.

1 kpl

PT1H

1½ tuntia

Arviot (4 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 ½ dl maitoa
1/2 tl suolaa
3/4 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl kardemummaa
6–7 dl vehnäjauhoja
1/2 pussia kuivahiivaa
50 g sulatettua voita tai margariinia
Täyte
75 g mantelimassaa
1/2–3/4 dl omenasosetta
1 tl perunajauhoja
1 ½ dl rusinoita
Voiteluun
1 kananmuna
Pinnalle
mantelilastuja
Dansukker Rapeaa Raesokeria
Kuorrutus
3 dl Dansukker Tomusokeria
vettä sen verran, että saat hyvin levittyvän tahnan
muutama tippa keltaista elintarvikeväriä tai ripaus kurkumaa

Ohjeet

Lämmitä maito 42-asteiseksi. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet alustaen. Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu rasva. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi.

Kaulitse taikina suorakaiteen malliseksi levyksi. Levitä täyte levylle ja kääri tiukahkolle rullalle. Leikkaa viipaleiksi ja laita ne kranssin muotoon leikkauspinta ylöspäin.

Anna kohota hetki ja voitele munalla.

Ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria.

Paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 15–20 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen ja kranssi vaikuttaa kypsältä.

Sekoita tomusokeri, vesi ja väri keskenään tasaiseksi tahnaksi ja pursota kranssille. Koristele halutessasi värikkäillä makeisilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.