Keväinen pullakranssi

Keväinen pullakranssi on kaunis koriste pääsiäispöytään. Voit toki valmistaa kranssin milloin tahansa. Koristele se teemaan sopivaksi.

1 kpl

1½ tuntia

Arviot (4 kpl)

Ainekset

2 ½ dl maitoa
1/2 tl suolaa
3/4 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl kardemummaa
6–7 dl vehnäjauhoja
1/2 pussia kuivahiivaa
50 g sulatettua voita tai margariinia
Täyte
75 g mantelimassaa
1/2–3/4 dl omenasosetta
1 tl perunajauhoja
1 ½ dl rusinoita
Voiteluun
1 kananmuna
Pinnalle
mantelilastuja
Dansukker Rapeaa Raesokeria
Kuorrutus
3 dl Dansukker Tomusokeria
vettä sen verran, että saat hyvin levittyvän tahnan
muutama tippa keltaista elintarvikeväriä tai ripaus kurkumaa

Ohjeet

Lämmitä maito 42-asteiseksi. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet alustaen. Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu rasva. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi.

Kaulitse taikina suorakaiteen malliseksi levyksi. Levitä täyte levylle ja kääri tiukahkolle rullalle. Leikkaa viipaleiksi ja laita ne kranssin muotoon leikkauspinta ylöspäin.

Anna kohota hetki ja voitele munalla.

Ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria.

Paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 15–20 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen ja kranssi vaikuttaa kypsältä.

Sekoita tomusokeri, vesi ja väri keskenään tasaiseksi tahnaksi ja pursota kranssille. Koristele halutessasi värikkäillä makeisilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.