Keväinen pullakranssi

Keväinen pullakranssi on kaunis koriste pääsiäispöytään. Voit toki valmistaa kranssin milloin tahansa. Koristele se teemaan sopivaksi.

1 kpl

PT1H

1½ tuntia

Arviot (4 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 ½ dl maitoa
1/2 tl suolaa
3/4 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl kardemummaa
6–7 dl vehnäjauhoja
1/2 pussia kuivahiivaa
50 g sulatettua voita tai margariinia
Täyte
75 g mantelimassaa
1/2–3/4 dl omenasosetta
1 tl perunajauhoja
1 ½ dl rusinoita
Voiteluun
1 kananmuna
Pinnalle
mantelilastuja
Dansukker Rapeaa Raesokeria
Kuorrutus
3 dl Dansukker Tomusokeria
vettä sen verran, että saat hyvin levittyvän tahnan
muutama tippa keltaista elintarvikeväriä tai ripaus kurkumaa

Ohjeet

Lämmitä maito 42-asteiseksi. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet alustaen. Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu rasva. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi.

Kaulitse taikina suorakaiteen malliseksi levyksi. Levitä täyte levylle ja kääri tiukahkolle rullalle. Leikkaa viipaleiksi ja laita ne kranssin muotoon leikkauspinta ylöspäin.

Anna kohota hetki ja voitele munalla.

Ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria.

Paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 15–20 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen ja kranssi vaikuttaa kypsältä.

Sekoita tomusokeri, vesi ja väri keskenään tasaiseksi tahnaksi ja pursota kranssille. Koristele halutessasi värikkäillä makeisilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?