Kesäsalaatti ja hedelmäinen salaattikastike

Kesäinen mansikka-mozzarellasalaatti tarjoillaan hedelmäisen salaattikastikkeen kera.

PT10M

10 minuuttia

Arviot (1 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Kesäsalaatti lisäkkeeksi kahdelle

200 g mozzarellapalloja
200 g mansikkalohkoja
1/2 ruukkua basilikaa
1 punasipuli renkaina

Hedelmäinen salaattikastike

1 munankeltuainen
1 rkl sinappia
1 rkl ketsuppia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl Dansukker Fariinisokeria tai Tummaa Muscovadosokeria
1/2 tl suolaa
2 dl rypsiöljyä
1 dl hedelmämehua (esim. nektari)

Ohjeet

Sekoita salaatin ainekset lautaselle tai tarjoilukulhoon.

Laita munankeltuainen leivontakulhoon. Mittaa joukkoon sinappi, ketsuppi, hienonnettu valkosipulinkynsi, sokeri ja suola. Sekoita ainekset keskenään. Valuta joukkoon hiljalleen öljyä koko ajan vatkaten. Seoksesta tulee majoneesimaisen paksu. Lisää lopuksi hedelmämehu ja sekoita. Tarkista maku. Laita salaattikastike pieneen pulloon ja sulje korkki. Säilytä jääkaapissa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?