Ainekset
1 kg mansikoita
300–500 g Dansukker Taloussokeria
Ohjeet
Laita mehumaijan alimpaan kattilaan vettä reilusti, jotta se ei pääse haihtumaan kuiviin mehun valmistuksen aikana. Nosta päälle höyryosa. Laita päällimmäiseksi kattila ja lisää puhdistetut mansikat tai pakastemarjat. Ripottele pinnalle sokeri. Laita kansi päälle ja kuumenna. Muista lukita valutusletku klipsillä, jotta kuuma mehu ei valu letkusta itsekseen.
Kun mehu alkaa valua letkuun, valuta se kuumennettuun lasipulloon tai muuhun astiaan. Kaada ensimmäinen mehuerä takaisin kattilaan. Valuta irtoava mehu ja pullota puhtaisiin ja kuumennettuihin pulloihin.
Laimenna vedellä tarjoiluvaiheessa.
Vinkki!
Kokeile rohkeasti erilaisia yhdistelmiä: lisää joukkoon tuoreita yrttejä ja korvaa osa mansikoista vaikkapa raparperilla, vadelmilla tai muilla marjoilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa
Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.