Ainekset
1 kg mansikoita
300–500 g Dansukker Taloussokeria
Ohjeet
Laita mehumaijan alimpaan kattilaan vettä reilusti, jotta se ei pääse haihtumaan kuiviin mehun valmistuksen aikana. Nosta päälle höyryosa. Laita päällimmäiseksi kattila ja lisää puhdistetut mansikat tai pakastemarjat. Ripottele pinnalle sokeri. Laita kansi päälle ja kuumenna. Muista lukita valutusletku klipsillä, jotta kuuma mehu ei valu letkusta itsekseen.
Kun mehu alkaa valua letkuun, valuta se kuumennettuun lasipulloon tai muuhun astiaan. Kaada ensimmäinen mehuerä takaisin kattilaan. Valuta irtoava mehu ja pullota puhtaisiin ja kuumennettuihin pulloihin.
Laimenna vedellä tarjoiluvaiheessa.
Vinkki!
Kokeile rohkeasti erilaisia yhdistelmiä: lisää joukkoon tuoreita yrttejä ja korvaa osa mansikoista vaikkapa raparperilla, vadelmilla tai muilla marjoilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!