Ainekset
Pohja
150 g pehmeää voita tai margariinia
1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
3 ¾ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
ripaus kanelia tai kardemummaa
Täyte
5 dl maitoa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
6 munankeltuaista
½ dl maissitärkkelystä
50 g pehmeää voita
1 dl maitorahkaa tai tuorejuustoa
Pinnalle
1 l tuoreita mansikoita ja vadelmia
sitruunamelissaa tai minttua
Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
Ohjeet
Vaahdota voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun pyöreään piirasvuokaan, jonka halkaisija on 26–28 cm. Paista pohjaa 225 asteessa 10–15 minuuttia.
Valmista täyte.
Mittaa maito ja vaniljasokeri kattilaan ja kiehauta. Sekoita kulhossa sokeri, munankeltuaiset ja maissitärkkelys keskenään. Valuta seos kuumaan liemeen sekoittaen. Kiehauta, kunnes seos pulpahtaa ja sakenee. Jäähdytä kiisseli ja vatkaa joukkoon pehmeä voi ja maitorahka tai tuorejuusto.
Levitä seos paistetun piiraspohjan päälle ja ripottele pinnalle runsaasti tuoreita marjoja. Koristele sitruunamelissalla tai mintulla. Valuta pinnalle vaaleaa luomusiirappia.
Reseptivinkki!
Käytä valkuaiset helppoon ja herkulliseen Pavlovan marenkikakkuun.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.