Ainekset
Pohja
150 g pehmeää voita tai margariinia
1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
3 ¾ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
ripaus kanelia tai kardemummaa
Täyte
5 dl maitoa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
6 munankeltuaista
½ dl maissitärkkelystä
50 g pehmeää voita
1 dl maitorahkaa tai tuorejuustoa
Pinnalle
1 l tuoreita mansikoita ja vadelmia
sitruunamelissaa tai minttua
Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
Ohjeet
Vaahdota voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun pyöreään piirasvuokaan, jonka halkaisija on 26–28 cm. Paista pohjaa 225 asteessa 10–15 minuuttia.
Valmista täyte.
Mittaa maito ja vaniljasokeri kattilaan ja kiehauta. Sekoita kulhossa sokeri, munankeltuaiset ja maissitärkkelys keskenään. Valuta seos kuumaan liemeen sekoittaen. Kiehauta, kunnes seos pulpahtaa ja sakenee. Jäähdytä kiisseli ja vatkaa joukkoon pehmeä voi ja maitorahka tai tuorejuusto.
Levitä seos paistetun piiraspohjan päälle ja ripottele pinnalle runsaasti tuoreita marjoja. Koristele sitruunamelissalla tai mintulla. Valuta pinnalle vaaleaa luomusiirappia.
Reseptivinkki!
Käytä valkuaiset helppoon ja herkulliseen Pavlovan marenkikakkuun.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?