Kesämarjatorttu

10–12 annosta n. 5 tuntia
Helppo ja herkullinen kakku keksipohjalla ja ranskankerma-rahkatäytteellä ilman liivatetta. Voit käyttää pinnalla tuoreita marjoja ilman hyytelöä.
Kesämarjatorttu
Arvioi: (9kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 15 digestivekeksiä
    • 75 g voita tai margariinia sulatettuna

    Täyte

    • 200 g ranskankermaa
    • 1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
    • 250 g maitorahkaa

    Pinnalle

    • ½ l marjoja
    • 2 dl hyvin laimeaa marjamehua
    • 1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

    Hienonna keksit ja kaada sulatettu rasva joukkoon. Sekoita hyvin. Painele seos irtopohjavuokaan (Ø 25 cm).

    Sekoita puolet ranskankermasta ja hyytelösokeri Multi kattilassa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä puoli minuuttia. Ota kattila liedeltä ja sekoita loput ranskankermasta ja rahka joukkoon. Kaada seos keksipohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa.

    Laita marjat kakun pinnalle. Sekoita mehu ja hyytelösokeri Multi kattilassa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä puoli minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia. Levitä hyytelöliemi lusikalla marjojen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

    Vinkki!
    Käytä pohjaan gluteenittomia keksejä.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker