Kesäinen sitruuna-mansikkapiiras

Kesän kaunein sitruuna-mansikkapiiras viimeistellään Dansukker Hyytelösokerilla! Se antaa mansikoille upean kiillon ja tekee piirakasta täydellisen kesätarjottavan niin mökille kuin kesäjuhliinkin.

8 henkilölle

PT1H30M
PT0M
Piirakat

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
150 g jääkaappikylmää voita
3 dl vehnäjauhoja
½ dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 rkl kylmää vettä

Täyte
200 g sitruunarahkaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
1 rkl Dansukker Tomusokeria

Koristelu
n. 800 g tuoreita mansikoita puolitettuina tai viipaloituina
2 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

Piirakkapohjan valmistus

Nypi voi, jauhot ja sokerit murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Käytä muotoilussa apuna jauhoja, jos taikina tarttuu sormiin. Pistele pohja haarukalla ja laita vuoka jääkaappiin 15–30 minuutiksi. Paista uunissa 175 asteessa noin 20–25 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja saa kevyesti väriä. Jäähdytä pohja täysin ennen täytteen lisäämistä.  

Täytteen valmistus

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto ja tomusokeri. Kääntele kermavaahto varovasti rahkaseoksen joukkoon. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle.

Koristelu

Asettele mansikkaviipaleet kauniisti täytteen päälle. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää hyytelösokeri vähitellen koko ajan hyvin sekoittaen. Kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä välillä sekoittaen, kunnes liemi selvästi paksunee. Levitä kiille sudilla tai lusikalla mansikoiden päälle. Nosta piiras jääkaappiin, jotta täyte jähmettyy ja kiille asettuu.

 

Resepti ja kuva: Ilona Tjurin

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.