Kesäinen pavlova

Kesäinen pavlova runsaalla marjakeolla hurmaa kaikki! Marjapavlova on helppo ja herkullinen juhlatarjottava kahvipöydässä tai jälkiruokana.

8 henkilölle

PT4H
PT0M
Täytekakut

4 tuntia

Arviot (12 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Marenkipohja
4 valkuaista
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl maissitärkkelystä
1 tl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua

Täyte
3 dl vispikermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Koristeluun
reilusti tuoreita marjoja ja syötäviä kukkia
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset pehmäksi vaahdoksi.

Ala lisäämään sokeria vähitellen n. 1 rkl kerrallaan vatkaten samalla keskiteholla. Kun kaikki sokeri on lisätty, jatka vatkaamista vielä muutaman minuutin ajan kunnes marenki on kiiltävää ja siihen muodostuu selkeitä huippuja.

Lisää maissitärkkelys ja valkoviinietikka. Sekoita hyvin nuolijalla.

Kumoa marenki leivinpaperoidulle pellille ja muotoile pyöreäksi keoksi. Tee keskelle kuoppa täytteitä varten. Sivele halutessasi nuolijalla kaunis muoto marengin reunoille.

Paista marenkia 120-asteisen uunin keskitasolla n. 1,5 tuntia. Katkaise virta uunista, jätä uunin luukku raolleen ja jätä marenki uuniin kuivumaan vielä 2 tunniksi. Täytä marenkipohja vasta kun se on täysin jäähtynyt.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi yhdessä vaniljasokerin kanssa. Levitä kermavaahto marengin päälle.

Koristele marjoilla ja syötävillä kukilla. Viimeistele siivilöimällä pinnalle kevyesti tomusokeria. Tarjoile heti!

Resepti ja kuva: Ilona Tjurin

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.