Ainekset
Marenkipohja
4 valkuaista
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl maissitärkkelystä
1 tl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
Täyte
3 dl vispikermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Koristeluun
reilusti tuoreita marjoja ja syötäviä kukkia
Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset pehmäksi vaahdoksi.
Ala lisäämään sokeria vähitellen n. 1 rkl kerrallaan vatkaten samalla keskiteholla. Kun kaikki sokeri on lisätty, jatka vatkaamista vielä muutaman minuutin ajan kunnes marenki on kiiltävää ja siihen muodostuu selkeitä huippuja.
Lisää maissitärkkelys ja valkoviinietikka. Sekoita hyvin nuolijalla.
Kumoa marenki leivinpaperoidulle pellille ja muotoile pyöreäksi keoksi. Tee keskelle kuoppa täytteitä varten. Sivele halutessasi nuolijalla kaunis muoto marengin reunoille.
Paista marenkia 120-asteisen uunin keskitasolla n. 1,5 tuntia. Katkaise virta uunista, jätä uunin luukku raolleen ja jätä marenki uuniin kuivumaan vielä 2 tunniksi. Täytä marenkipohja vasta kun se on täysin jäähtynyt.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi yhdessä vaniljasokerin kanssa. Levitä kermavaahto marengin päälle.
Koristele marjoilla ja syötävillä kukilla. Viimeistele siivilöimällä pinnalle kevyesti tomusokeria. Tarjoile heti!
Resepti ja kuva: Ilona Tjurin
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.