Kermatryffelit

noin 30 kpl 15 minuuttia + 2 tuntia
Tryffelit maustetaan kahvilla ja haluttaessa konjakilla.
Kermatryffelit
Arvioi: (3 kpl)

Ainekset

  • 225 g tummaa suklaata
  • 1 1/2 dl kuohukermaa
  • (1 rkl konjakkia)
  • 100 g (1 3/4 dl) Dansukker Tomusokeria
  • 1 rkl vahvaa kylmää kahvia
  • kaakaojauhetta

Kuumenna kerma ja suklaa kiehuvaksi teräskattilassa ja keitä 1-2 minuuttia. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Lisää kahvi, (konjakki) ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi massaksi. Peitä ja pane viileään noin 2 tunniksi.

Muotoile massasta palloja ja kierittele ne kaakaojauheessa. Pane tryffelit paperivuokiin. Säilytä viileässä.

Reseptin on laatinut

Dansukker