Keltainen kesäkurpitsa-pikkelsi

35 minuuttia
Säilö syksyn satoa ja tee itse pirteän väristä pikkelsiä kesäkurpitsoista.
Keltainen kesäkurpitsa-pikkelsi
Arvioi: (36kpl)

Ainekset

  • 3 reilunkokoista kesäkurpitsaa
  • 2 sipulia
  • 1 punainen paprika

Mausteliemi

  • 2 dl vettä
  • 1 ½ dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl Dansukker Luomuruokosokeria
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl suolaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl sinapinsiemeniä

1. Huuhtele kesäkurpitsat ja kuori pois vihreä osa. Raasta karkeaksi. Kuori ja hienonna sipulit huolella. Halkaise paprika, poista siemenkota ja kanta. Pilko pieniksi paloiksi.

2. Kiehauta liemen ainekset kattilassa ja lisää joukkoon kesäkurpitsaraaste, sipulit ja paprikat. Anna kiehua 15 minuuttia.

3. Purkita kuuma seos puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin ja peitä heti kansilla. Anna jäähtyä. Säilytä viileässä.

Reseptin on laatinut

Dansukker