Keltainen karitsarisotto

4–5 annosta 30 minuuttia
Karitsanjauhelihaa ja kasviksia risotossa.
Keltainen karitsarisotto
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 2 rkl öljyä
  • 500 g karitsanjauhelihaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kurkumaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 punainen paprika kuutioina
  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 liha- tai kasvisliemikuutio
  • 5 dl vettä
  • pieni kesäkurpitsa pieninä kuutioina
  • tuoretta timjamia maun mukaan

Lisäksi

  • parmesaanijuustoa

Kuumenna öljy paistokasarissa tai kattilassa. Paista karitsanjauheliha. Mausta suolalla, kurkumalla, mustapippurilla ja valkosipulilla. Lisää joukkoon kuutioitu paprika ja risottoriisi. Lisää liemikuutio sekä vesi muutamassa erässä ja anna hautua kannen alla. Lisää loppuvaiheessa kuutioitu kesäkurpitsa ja timjamin lehtiä. Kuumenna muutaman minuutin ajan hieman sekoittaen. Rouhi pinnalle mustapippuria ja tarjoa seuraksi parmesaania lastuina.

Vinkki!
Maissi ja pienet porkkanakuutiot sopivat ruokaan ja ne voi lisätä joukkoon jauhelihan kypsennyksen jälkeen.

Reseptin on laatinut

Dansukker