Ainekset
2 rkl öljyä
500 g karitsanjauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl kurkumaa
mustapippuria myllystä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen paprika kuutioina
3 dl risottoriisiä
1 liha- tai kasvisliemikuutio
5 dl vettä
pieni kesäkurpitsa pieninä kuutioina
tuoretta timjamia maun mukaan
Lisäksi
parmesaanijuustoa
Ohjeet
Kuumenna öljy paistokasarissa tai kattilassa. Paista karitsanjauheliha. Mausta suolalla, kurkumalla, mustapippurilla ja valkosipulilla. Lisää joukkoon kuutioitu paprika ja risottoriisi. Lisää liemikuutio sekä vesi muutamassa erässä ja anna hautua kannen alla. Lisää loppuvaiheessa kuutioitu kesäkurpitsa ja timjamin lehtiä. Kuumenna muutaman minuutin ajan hieman sekoittaen. Rouhi pinnalle mustapippuria ja tarjoa seuraksi parmesaania lastuina.
Vinkki!
Maissi ja pienet porkkanakuutiot sopivat ruokaan ja ne voi lisätä joukkoon jauhelihan kypsennyksen jälkeen.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.