Keltainen karitsarisotto

Karitsanjauhelihaa ja kasviksia kurkuman keltaiseksi värjäämässä risotossa.

4–5 annosta

PT25M

30 minuuttia

Arviot (1 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 rkl öljyä
500 g karitsanjauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl kurkumaa
mustapippuria myllystä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen paprika kuutioina
3 dl risottoriisiä
1 liha- tai kasvisliemikuutio
5 dl vettä
pieni kesäkurpitsa pieninä kuutioina
tuoretta timjamia maun mukaan

Lisäksi

parmesaanijuustoa

Ohjeet

Kuumenna öljy paistokasarissa tai kattilassa. Paista karitsanjauheliha. Mausta suolalla, kurkumalla, mustapippurilla ja valkosipulilla. Lisää joukkoon kuutioitu paprika ja risottoriisi. Lisää liemikuutio sekä vesi muutamassa erässä ja anna hautua kannen alla. Lisää loppuvaiheessa kuutioitu kesäkurpitsa ja timjamin lehtiä. Kuumenna muutaman minuutin ajan hieman sekoittaen. Rouhi pinnalle mustapippuria ja tarjoa seuraksi parmesaania lastuina.

Vinkki!
Maissi ja pienet porkkanakuutiot sopivat ruokaan ja ne voi lisätä joukkoon jauhelihan kypsennyksen jälkeen.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?