Ainekset
kypsiä marjoja
vettä 4–5 dl/marjakilo
Dansukker Taloussokeria 300–500 g/mehulitra
Ohjeet
1. Puhdista ja huuhdo marjat tarvittaessa.
2. Kiehauta vesi isossa teräs- tai emalikattilassa. Lisää marjat ja anna kiehua kannen alla 10–15 minuuttia, kunnes marjat ovat vaalenneet. Pusertamalla marjoja kattilan reunoja vasten keittoaikaa voi lyhentää.
3. Siivilöi mehu mieluiten sideharsokankaan läpi, jolloin saat kirkasta mehua (metallisiivilä päästää läpi marjasakkaa). Älä painele marjoja siivilöinnin aikana.
4. Mittaa mehu kattilaan. Lisää sokeri. Kiehauta ja kuori vaahto pinnalta.
5. Pullota mehu pestyihin, kuumennettuihin pulloihin ja sulje korkit. Säilytä viileässä.
Yhdestä marjakilosta saadaan reilu litra mehua.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!