Keilapikkuleivät

Keilailukutsuille leivotaan teeman mukaisesti keilan muotoisia pikkuleipiä.

noin 30 kpl

PT55M

1 tunti

Arviot (5 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna

Kuorrute
5 dl Dansukker Tomusokeria
1 rkl juoksevaa margariinia
1–2 rkl vettä
punaista elintarvikeväriä

Ohjeet

Nypi rasva, sokerit ja jauhot keskenään. Sekoita joukkoon rikottu muna. Laita taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään.

Kauli taikina vehnäjauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Leikkaa taikinasta pikkuleipiä mallin mukaan. Paista 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

Sekoita tomusokeri, margariini ja vesi tasaiseksi kuorrutteeksi. Pane pieni määrä kuorrutetta toiseen astiaan ja lisää siihen hieman punaista elintarvikeväriä. Koristele pikkuleivät kuorrutteella. Anna kuivua ritilällä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?