Kauralastukakku

Helppo kesän täytekakku leivotaan isosta kauralastusta, joka leikataan osiin ja täytetään kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla.

Noin 6 hengelle

1 tunti

Arviot (34 kpl)

Ainekset

100 g voita
3½ dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 kananmuna
Täyte ja koristelu
4 dl vispikermaa
1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria
500 g tuoreita mansikoita, vadelmia ja mustikoita
Dansukker Tomusokeria
syötäviä kukkia

Ohjeet

Sulata voi kattilassa. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne hieman jäähtyneeseen voisulaan. Lisää lopuksi kananmuna ja sekoita huolella.

Levitä seos leivinpaperoidulle pellille mahdollisimman tasaisesti. Paista isoa kauralastua 175-asteisessa uunissa noin 18 minuuttia tai kunnes se on kauniin kullanruskea. Tarkkaile paistoa ja varo etteivät reunat pala.

Kun otat pellin uunista, leikkaa lastu heti neljään samankokoiseen osaan esim. pizzaleikkurilla ja jätä jäähtymään. Käsittele hauraita kauralastuja varoen. Kokoa kakku suoraan tarjoilualustalle.

Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Leikkaa mansikat siivuiksi. Pursota pohjapalan päälle kermavaahtoa ja nostele päälle marjoja. Toista samoin kaksi seuraavaa kerrosta. Murra neljäs kauralastu paloiksi kakun pinnalle. Siivilöi päälle tomusokeria ja koristele kukilla.

Tarjoile kakku mielellään heti, jotta kauralastut pysyvät rapeina.

Resepti ja kuva: Annin Uunissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.