Karusellikakku

Leivo lastenjuhliin värikkäillä kekseillä ja mansikoilla koristeltu karusellikakku.

12 annosta

PT1H

1½ tuntia

Arviot (50 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 kananmunaa
1 ¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus
noin 1 dl maitoa

Täyte
250 g maitorahkaa
250 g mansikkahilloa
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria

Kuorrutus
2 ½ dl kuohukermaa
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Koristeluun
1–2 pkt värikkäitä lastenkeksejä
2 dl mansikoita
valkosuklaata

Ohjeet

Voitele ja leivitä tasapohjainen kakkuvuoka (ø 22 cm, reuna 5–6 cm) Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauho-leivinjauheseos kevyesti sekoittaen joukkoon. Kaada taikina vuokaan.

Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyys kakun keskeltä cocktailtikulla. Jäähdytä 10 minuuttia ja kumoa kakku leivinpaperin päälle.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeksi levyksi. Kostuta kakkulevyt maidolla, sitä mukaan kuin täytät kakkua. Sekoita rahka, hillo ja vaniljasokeri. Levitä puolet täytteestä pohjalevylle, aseta keskilevy täytteen päälle. Levitä loput täytteestä kakkulevylle ja aseta kansilevy päälle.

Vaahdota kerma ja mausta vaahto sokerilla. Peitä kakun pinta ja reunat vaahdolla. Asettele keksit kakun reunaan karuselliksi ja mansikat kakun pinnalle.

Ripottele rouhittua valkosuklaata kakun keskelle.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.