Karusellikakku rahkatäytteellä - Dansukker

Karusellikakku

12 annosta 1½ tuntia
Leivo lastenjuhliin värikkäillä kekseillä ja mansikoilla koristeltu karusellikakku.
Karusellikakku
Arvioi: (49kpl)

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 1 ¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • noin 1 dl maitoa

Täyte

  • 250 g maitorahkaa
  • 250 g mansikkahilloa
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria

Kuorrutus

  • 2 ½ dl kuohukermaa
  • ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Koristeluun

  • 1–2 pkt värikkäitä lastenkeksejä
  • 2 dl mansikoita
  • valkosuklaata

Voitele ja leivitä tasapohjainen kakkuvuoka (ø 22 cm, reuna 5–6 cm) Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauho-leivinjauheseos kevyesti sekoittaen joukkoon. Kaada taikina vuokaan.

Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyys kakun keskeltä cocktailtikulla. Jäähdytä 10 minuuttia ja kumoa kakku leivinpaperin päälle.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeksi levyksi. Kostuta kakkulevyt maidolla, sitä mukaan kuin täytät kakkua. Sekoita rahka, hillo ja vaniljasokeri. Levitä puolet täytteestä pohjalevylle, aseta keskilevy täytteen päälle. Levitä loput täytteestä kakkulevylle ja aseta kansilevy päälle.

Vaahdota kerma ja mausta vaahto sokerilla. Peitä kakun pinta ja reunat vaahdolla. Asettele keksit kakun reunaan karuselliksi ja mansikat kakun pinnalle.

Ripottele rouhittua valkosuklaata kakun keskelle.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;