Karpalokiisseli

4–6 annosta 15 minuuttia
Karpaloista tehdään upea loppuvuoden kiisseli. Se sopii erityisesti juhlahetkien jälkiruoaksi.
Karpalokiisseli
Arvioi: ( 23 kpl)

Ainekset

  • 8 dl vettä
  • 5 dl karpaloita
  • 2 ½–3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Taloussokeria
  • 1 tähtianis
  • ¾ dl perunajauhoja + 2 dl vettä

Lisäksi

  • 1 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 1 rkl Dansukker Tomusokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Koristeluun

  • Dansukker Kanelisokeria

Mittaa vesi kattilaan. Jauha karpaloita hetki tehosekoittimessa ja lisää veteen. Lisää myös sokeri ja tähtianis. Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia. Sekoita perunajauhot ja vesi keskenään. Lisää ohuena nauhana höyryävään nesteeseen. Kiehauta, mutta älä keitä. Jäähdytä.

Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Tarjoa kiisselin kanssa. Ripottele pinnalle kanelisokeria. 
 

Reseptin on laatinut

Dansukker