Karpaloinen bostonkakku

Leivotaan bostonpullaa! Mehevän karpaloisen bostonkakun täytteenä kirpeitä karpaloita ja pehmeää vaniljakreemiä.

PT1H30M
PT0M
Pullat

1½ tuntia

Arviot (23 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 muna
1 tl suolaa
3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
6–7 dl vehnäjauhoja
75 g voita tai margariinia

Täyte
3 dl maitoa
1 dl vaniljakreemijauhetta
100 g karpaloita

Voiteluun
kananmunaa

Pinnalle
3 dl Dansukker Tomusokeria
limettimehua

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, suola, sokerit ja kardemumma. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu rasva. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla.

Valmista vaniljakreemi. Vatkaa maito ja vaniljakreemijauhe sekaisin ja anna seoksen tekeytyä viitisen minuuttia.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kaulitse se suorakaiteen malliseksi levyksi. Levitä vaniljakreemi kaulitulle taikinalevylle ja ripottele pinnalle karpalot. Kääri tiiviiksi rullaksi ja leikkaa noin 3 cm leveiksi pulliksi.

Voitele halkaisijaltaan 22–24 cm irtopohjavuoka ja nosta pullaviipaleet vuokaan leikkauspinta ylöspäin vieretysten. Anna kohota hetki liinan alla.

Voitele pullat munalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes kakku näyttää kypsältä.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Anna jäähtyä. Sekoita tomusokerin joukkoon limettimehua, kunnes saat paksun, mutta pursotettavan tahnan. Pursota ohuita viivoja kakun pinnalle.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.