Karitsan ulkofilee ja tomaatti-sipulisalsa - Dansukker

Karitsan ulkofilee ja tomaatti-sipulisalsa

4–6 annosta 15 minuuttia + marinointi
Marinoidut karitsan ulkofileepihvit nautitaan tomaatti-sipulisalsan kera.
Karitsan ulkofilee ja tomaatti-sipulisalsa
Arvioi: (7kpl)

Ainekset

  • 1 kg karitsan ulkofileetä pihveiksi leikattuina

Marinadi

  • 3/4 dl rypsiöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1/2 dl balsamietikkaa
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl Dansukker Fariinisokeria
  • mustapippuria myllystä
  • 2 rkl tuoretta persiljaa
  • 2 rkl tuoretta rosmariinia
  • 1–2 tl kuivattua minttua

Tomaatti-sipulisalsa

  • 5 isoa tomaattia
  • 1 iso sipuli
  • mustapippuria myllystä
  • 1 limetin puristettu mehu
  • ripaus suolaa
  • 1 tl Dansukker Fariinisokeria
  • ½–1 ruukku tuoretta korianteria hienonnettuna

Poista lihasta kalvot ja leikkaa muutaman senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja laita liha maustumaan mielellään yön yli. Kääntele marinoimisen välillä.

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä. Valuta ylimääräiset marinadit pois ja paista kuumalla pannulla molemmin puolin.

Valmista seuraksi raikas tomaatti-sipulisalsa. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi ja silppua joukkoon sipuli. Sekoita keskenään. Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä ja purista joukkoon limetin mehu. Mausta ripauksella suolaa. Lisää fariinisokeri. Hienonna joukkoon tuoretta korianteria.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;