Karitsan ulkofilee ja tomaatti-sipulisalsa

Marinoidut karitsan ulkofileepihvit nautitaan tomaatti-sipulisalsan kera.

4–6 annosta

PT10M

15 minuuttia + marinointi

Arviot (10 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 kg karitsan ulkofileetä pihveiksi leikattuina

Marinadi

3/4 dl rypsiöljyä
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/2 dl balsamietikkaa
1 1/2 tl suolaa
1 rkl Dansukker Fariinisokeria
mustapippuria myllystä
2 rkl tuoretta persiljaa
2 rkl tuoretta rosmariinia
1–2 tl kuivattua minttua

Tomaatti-sipulisalsa

5 isoa tomaattia
1 iso sipuli
mustapippuria myllystä
1 limetin puristettu mehu
ripaus suolaa
1 tl Dansukker Fariinisokeria
½–1 ruukku tuoretta korianteria hienonnettuna

Ohjeet

Poista lihasta kalvot ja leikkaa muutaman senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja laita liha maustumaan mielellään yön yli. Kääntele marinoimisen välillä.

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä. Valuta ylimääräiset marinadit pois ja paista kuumalla pannulla molemmin puolin.

Valmista seuraksi raikas tomaatti-sipulisalsa. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi ja silppua joukkoon sipuli. Sekoita keskenään. Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä ja purista joukkoon limetin mehu. Mausta ripauksella suolaa. Lisää fariinisokeri. Hienonna joukkoon tuoretta korianteria.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?