Ainekset
2 viipaletta vaaleaa leipää
1–1 1/2 dl kermaa
400 g karitsanjauhelihaa
3 rkl sitruunapestoa TAI minttuhyytelöä
mustapippuria myllystä
½ tl suolaa
Lisäksi
2–4 sipulia
2–4 valkosipulinkynttä
2–4 tl Dansukker Taloussokeria tai Tummaa siirappia
nokare voita
Ohjeet
Murenna leipäviipaleet kulhoon. Mittaa joukkoon kerma.
Lisää jauheliha ja pesto tai minttuhyytelö ja rouhi joukkoon mustapippuria ja lisää suola. Sekoita tasaiseksi.
Pyöritä pieniä pyöryköitä ja kypsennä uunissa 200 asteessa, kunnes pyörykät ovat kypsiä.
Kuori sipuli ja hienonna tai leikkaa viipaleiksi tai renkaiksi.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna nokare voita pannulla ja lisää sokeri tai siirappi, sipuli ja valkosipuli.
Kääntele hetki, kunnes ainekset pehmenevät ja ovat kauniin värisiä.
Tarjoa sipuli pyöryköiden kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.