Ainekset
1 (400 g) bataatti
2 dl Dansukker Tummaa Siirappia
1 rkl jauhettua kanelia
½ rkl jauhettua inkivääriä
½ rkl jauhettua muskottipähkinää
100 g voita tai margariinia
Kakkutaikina
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 maustemitallinen suolaa
1 luomusitruuna
3 kananmunaa
2 dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
Pinnalle
Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
Ohjeet
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele vuoka (11x26 cm, korkeus 6–7 cm).
Kuori bataatti, raasta karkeaksi. Mittaa siirappi ja mausteet laakeaan paistinpannuun (ø 24–26 cm). Kuumenna seos kiehuvaksi ja lisää bataattiraaste joukkoon. Karamellisoi 5 minuuttia miedolla lämmöllä, silloin tällöin seosta käännellen. Katkaise lämpö ja laita paloiteltu rasva kuuman raasteen päälle, sekoita hyvin ja jäähdytä haaleaksi.
Siivilöi jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe, sooda ja suola kulhoon. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu (½ dl).
Vatkaa kananmunat ja fariinisokeri kuohkean vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhot, sitruunamehu ja -kuoriraaste, sekoita kevyesti nostellen. Lisää karamellisoitu bataatti-rasvaseos joukkoon lastalla käännellen.
Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyys kakun keskeltä cocktailtikulla. Jäähdytä 5 minuuttia ja kumoa kakku.
Siivilöi tomusokeria haaleaksi jäähtyneen kakun päälle. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon ja Dansukker Tumman siirapin tai Vaalean Luomusiirapin kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.