Karamellisoitu bataattimaustekakku

Kaipaatko herkullista bataattiohjetta? Leivo karamellisoitu bataattimaustekakku, joka saa mehevän makunsa kanelista, inkivääristä ja muskottipähkinästä.

1½ tuntia

Arviot (24 kpl)

Ainekset

1 (400 g) bataatti 
2 dl Dansukker Tummaa Siirappia
1 rkl jauhettua kanelia
½ rkl jauhettua inkivääriä
½ rkl jauhettua muskottipähkinää
100 g voita tai margariinia

Kakkutaikina
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 maustemitallinen suolaa
1 luomusitruuna
3 kananmunaa
2 dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria

Pinnalle
Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

Ohjeet

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele vuoka (11x26 cm, korkeus 6–7 cm).

Kuori bataatti, raasta karkeaksi. Mittaa siirappi ja mausteet laakeaan paistinpannuun (ø 24–26 cm). Kuumenna seos kiehuvaksi ja lisää bataattiraaste joukkoon. Karamellisoi 5 minuuttia miedolla lämmöllä, silloin tällöin seosta käännellen. Katkaise lämpö ja laita paloiteltu rasva kuuman raasteen päälle, sekoita hyvin ja jäähdytä haaleaksi.

Siivilöi jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe, sooda ja suola kulhoon. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu (½ dl).

Vatkaa kananmunat ja fariinisokeri kuohkean vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhot, sitruunamehu ja -kuoriraaste, sekoita kevyesti nostellen. Lisää karamellisoitu bataatti-rasvaseos joukkoon lastalla käännellen.

Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyys kakun keskeltä cocktailtikulla. Jäähdytä 5 minuuttia ja kumoa kakku.

Siivilöi tomusokeria haaleaksi jäähtyneen kakun päälle. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon ja Dansukker Tumman siirapin tai Vaalean Luomusiirapin kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?