Karamellisoitu bataattimaustekakku

Kaipaatko herkullista bataattiohjetta? Leivo karamellisoitu bataattimaustekakku, joka saa mehevän makunsa kanelista, inkivääristä ja muskottipähkinästä.

1½ tuntia

Arviot (23 kpl)

Ainekset

1 (400 g) bataatti 
2 dl Dansukker Tummaa Siirappia
1 rkl jauhettua kanelia
½ rkl jauhettua inkivääriä
½ rkl jauhettua muskottipähkinää
100 g voita tai margariinia

Kakkutaikina
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 maustemitallinen suolaa
1 luomusitruuna
3 kananmunaa
2 dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria

Pinnalle
Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

Ohjeet

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele vuoka (11x26 cm, korkeus 6–7 cm).

Kuori bataatti, raasta karkeaksi. Mittaa siirappi ja mausteet laakeaan paistinpannuun (ø 24–26 cm). Kuumenna seos kiehuvaksi ja lisää bataattiraaste joukkoon. Karamellisoi 5 minuuttia miedolla lämmöllä, silloin tällöin seosta käännellen. Katkaise lämpö ja laita paloiteltu rasva kuuman raasteen päälle, sekoita hyvin ja jäähdytä haaleaksi.

Siivilöi jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe, sooda ja suola kulhoon. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu (½ dl).

Vatkaa kananmunat ja fariinisokeri kuohkean vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhot, sitruunamehu ja -kuoriraaste, sekoita kevyesti nostellen. Lisää karamellisoitu bataatti-rasvaseos joukkoon lastalla käännellen.

Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyys kakun keskeltä cocktailtikulla. Jäähdytä 5 minuuttia ja kumoa kakku.

Siivilöi tomusokeria haaleaksi jäähtyneen kakun päälle. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon ja Dansukker Tumman siirapin tai Vaalean Luomusiirapin kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.