Karamellisoitu bataattimaustekakku - Dansukker

Karamellisoitu bataattimaustekakku

1½ tuntia
Kaipaatko herkullista bataattiohjetta? Leivo karamellisoitu bataattimaustekakku, joka saa mehevän makunsa kanelista, inkivääristä ja muskottipähkinästä.
Karamellisoitu bataattimaustekakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 (400 g) bataatti
  • 2 dl Dansukker Tummaa Siirappia
  • 1 rkl jauhettua kanelia
  • ½ rkl jauhettua inkivääriä
  • ½ rkl jauhettua muskottipähkinää
  • 100 g voita tai margariinia

Kakkutaikina

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl soodaa
  • 1 maustemitallinen suolaa
  • 1 luomusitruuna
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl Dansukker Luomufariinisokeria

Pinnalle

  • Dansukker Luomutomusokeria

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele vuoka (11x26 cm, korkeus 6–7 cm).

Kuori bataatti, raasta karkeaksi. Mittaa siirappi ja mausteet laakeaan paistinpannuun (ø 24–26 cm). Kuumenna seos kiehuvaksi ja lisää bataattiraaste joukkoon. Karamellisoi 5 minuuttia miedolla lämmöllä, silloin tällöin seosta käännellen. Katkaise lämpö ja laita paloiteltu rasva kuuman raasteen päälle, sekoita hyvin ja jäähdytä haaleaksi.

Siivilöi jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe, sooda ja suola kulhoon. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu (½ dl).

Vatkaa kananmunat ja fariinisokeri kuohkean vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhot, sitruunamehu ja -kuoriraaste, sekoita kevyesti nostellen. Lisää karamellisoitu bataatti-rasvaseos joukkoon lastalla käännellen.

Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyys kakun keskeltä cocktailtikulla. Jäähdytä 5 minuuttia ja kumoa kakku.

Siivilöi tomusokeria haaleaksi jäähtyneen kakun päälle. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon ja Dansukker Tumman siirapin tai Vaalean Luomusiirapin kanssa.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker

;