Kantarellitäytteiset sämpylät

12 kpl 1½ tuntia
Herkulliset kantarellitäytteiset sämpylät ovat kuin lämpimiä voileipiä.
Kantarellitäytteiset sämpylät
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • ½ l vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl Dansukker Leipäsiirappia
  • n. 13 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • ¾ dl öljyä
  • 3 rkl Dansukker Fariinisokeria
  • 2–3 sipulia silputtuna
  • 1 ½ l kantarelleja
  • 3 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ½ tl timjamia
  • n. 2 dl juustoraastetta

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, leipäsiirappi ja vehnäjauhot alustaen. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa kahteen osaan. Pyöritä tasapaksuksi tangoksi ja leikkaa molemmat tangot kuuteen osaan. Pyöritä pitkulaisiksi sämpylöiksi ja kohota hetki.

Paista 200-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 10–15 minuuttia.

Valmista täyte. Kuumenna öljy paistokasarissa tai isolla pannulla. Lisää fariinisokeri, silputtu sipuli ja kantarellit. Isokokoiset kantarellit voit leikata hieman pienemmiksi. Kääntele hetki kovalla lämmöllä ja lisää sitten joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, suola, mustapippuri, timjami ja juustoraaste.

Leikkaa leipien päälle viillot lähes pohjaan asti ja laita viiltoihin kantarellitäytettä. Laita leivät pieneksi hetkeksi uuniin, jotta pinnasta tulee rapea.

Vinkki!
Korvaa osa vehnäjauhoista muilla jauhoilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker