Kantarellilasagnea - Dansukker

Kantarellilasagne

4–5 annosta 1½ tuntia
Kasvislasagnessa on kantarellien tai muiden metsäsienien lisäksi porkkanaa ja palsternakkaa.
Kantarellilasagne
Arvioi: (31kpl)

Ainekset

  • 50 g voita tai margariinia
  • 1 iso sipuli silputtuna
  • 2 rkl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 l kantarelleja (pienet kokonaisina, isommat paloiteltuna)
  • 2 porkkanaa suikaleina
  • 1 pieni palsternakka suikaleina
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 7 dl maitoa
  • 1 tl Provencen mausteseosta tai muita kuivattuja yrttejä
  • ¾ tl suolaa
  • 1 rkl viherpippureita
  • 150–200 g juustoraastetta
  • 5 lasagnelevyä

Sulata voi tai margariini paistokasarissa. Kuullota sipulisilppua hetki. Lisää joukkoon fariinisokeri ja puhdistetut kantarellit. Kääntele kantarelleja muutaman minuutin ajan, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää joukkoon porkkana- ja palsternakkasuikaleet ja jatka ainesten sekoittelua hetki.

Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja käännä ne ainesten joukkoon. Lisää maito, yrtit ja suola, sekä käsin murustetut viherpippurit. Anna kastikkeen kiehua noin viisi minuuttia ja lisää lopuksi juustoraaste.

Jaa kastike kerroksittain lasagnelevyjen kanssa uuni vuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Vinkki!
Voit käyttää kantarellien lisäksi tai tilalla myös muita metsäsieniä.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;