Ainekset
50 g voita tai margariinia
1 iso sipuli silputtuna
2 rkl Dansukker Fariinisokeria
1 l kantarelleja (pienet kokonaisina, isommat paloiteltuna)
2 porkkanaa suikaleina
1 pieni palsternakka suikaleina
2 rkl vehnäjauhoja
7 dl maitoa
1 tl Provencen mausteseosta tai muita kuivattuja yrttejä
¾ tl suolaa
1 rkl viherpippureita
150–200 g juustoraastetta
5 lasagnelevyä
Ohjeet
Sulata voi tai margariini paistokasarissa. Kuullota sipulisilppua hetki. Lisää joukkoon fariinisokeri ja puhdistetut kantarellit. Kääntele kantarelleja muutaman minuutin ajan, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää joukkoon porkkana- ja palsternakkasuikaleet ja jatka ainesten sekoittelua hetki.
Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja käännä ne ainesten joukkoon. Lisää maito, yrtit ja suola, sekä käsin murustetut viherpippurit. Anna kastikkeen kiehua noin viisi minuuttia ja lisää lopuksi juustoraaste.
Jaa kastike kerroksittain lasagnelevyjen kanssa uuni vuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Vinkki!
Voit käyttää kantarellien lisäksi tai tilalla myös muita metsäsieniä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut
Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Nyt juhlitaan!
Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.