Ainekset
50 g voita tai margariinia
1 iso sipuli silputtuna
2 rkl Dansukker Fariinisokeria
1 l kantarelleja (pienet kokonaisina, isommat paloiteltuna)
2 porkkanaa suikaleina
1 pieni palsternakka suikaleina
2 rkl vehnäjauhoja
7 dl maitoa
1 tl Provencen mausteseosta tai muita kuivattuja yrttejä
¾ tl suolaa
1 rkl viherpippureita
150–200 g juustoraastetta
5 lasagnelevyä
Ohjeet
Sulata voi tai margariini paistokasarissa. Kuullota sipulisilppua hetki. Lisää joukkoon fariinisokeri ja puhdistetut kantarellit. Kääntele kantarelleja muutaman minuutin ajan, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää joukkoon porkkana- ja palsternakkasuikaleet ja jatka ainesten sekoittelua hetki.
Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja käännä ne ainesten joukkoon. Lisää maito, yrtit ja suola, sekä käsin murustetut viherpippurit. Anna kastikkeen kiehua noin viisi minuuttia ja lisää lopuksi juustoraaste.
Jaa kastike kerroksittain lasagnelevyjen kanssa uuni vuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Vinkki!
Voit käyttää kantarellien lisäksi tai tilalla myös muita metsäsieniä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!