Kanelipullat

Oman nimikkopäivän saanut kanelipulla on ruotsalainen vastine korvapuustille.

Noin 45 kpl

PT1H

1½ tuntia

Arviot (255 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

150 g voita tai margariinia
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl jauhettua kardemummaa
noin 13 dl vehnäjauhoja
Täyte
100 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Kanelisokeria
Voiteluun
muna
Koristelu
Dansukker Rapeaa raesokeria

Ohjeet

1. Sulata rasva kattilassa. Lisää maito ja lämmitä seos 37-asteiseksi (kädenlämpöiseksi).

2. Murenna hiiva kulhoon ja lisää hieman nestettä. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää loput nesteestä.

3. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja 2/3 jauhoista. Vaivaa taikina kiiltäväksi ja notkeaksi. Lisää jauhoja ja vaivaa uudelleen, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi liinan alla 20–30 minuuttia.

4. Sekoita täytteen ainekset keskenään.

5. Kumoa taikina pöydälle ja vaivaa se notkeaksi käyttäen apuna hieman jauhoja.

6. Jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse kummatkin osat pitkulaisiksi levyiksi. Levitä täyte niiden päälle. Kääri taikinalevyt rullalle ja leikkaa pieniksi paloiksi. Laita palaset paperivuokiin ja anna niiden nousta liinan alla 30 minuuttia.

7. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Voitele pullat vatkatulla munalla ja sirottele niiden päälle raesokeria. Paista uunin keskiosassa 8–10 minuuttia.

8. Anna pullien jäähtyä ritilällä ja peitä ne liinalla.

Jos et pidä kanelista, voit täyttää pullat jollakin seuraavista:

1. 100 g voita tai margariinia, 1 dl Dansukker Taloussokeria, 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2. 100 g voita tai margariinia, 1 dl Dansukker Taloussokeria, 1 rkl kardemummaa
3. 50 g voita tai margariinia, 125 g raastettua mantelimassaa
4. 2 dl appelsiinimarmeladia
5. 2 dl rusinoita

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?