Kanelipullat

Oman nimikkopäivän saanut kanelipulla on ruotsalainen vastine korvapuustille.

Noin 45 kpl

1½ tuntia

Arviot (228 kpl)

Ainekset

150 g voita tai margariinia
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl jauhettua kardemummaa
noin 13 dl vehnäjauhoja
Täyte
100 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Kanelisokeria
Voiteluun
muna
Koristelu
Dansukker Rapeaa raesokeria

Ohjeet

1. Sulata rasva kattilassa. Lisää maito ja lämmitä seos 37-asteiseksi (kädenlämpöiseksi).

2. Murenna hiiva kulhoon ja lisää hieman nestettä. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää loput nesteestä.

3. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja 2/3 jauhoista. Vaivaa taikina kiiltäväksi ja notkeaksi. Lisää jauhoja ja vaivaa uudelleen, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi liinan alla 20–30 minuuttia.

4. Sekoita täytteen ainekset keskenään.

5. Kumoa taikina pöydälle ja vaivaa se notkeaksi käyttäen apuna hieman jauhoja.

6. Jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse kummatkin osat pitkulaisiksi levyiksi. Levitä täyte niiden päälle. Kääri taikinalevyt rullalle ja leikkaa pieniksi paloiksi. Laita palaset paperivuokiin ja anna niiden nousta liinan alla 30 minuuttia.

7. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Voitele pullat vatkatulla munalla ja sirottele niiden päälle raesokeria. Paista uunin keskiosassa 8–10 minuuttia.

8. Anna pullien jäähtyä ritilällä ja peitä ne liinalla.

Jos et pidä kanelista, voit täyttää pullat jollakin seuraavista:

1. 100 g voita tai margariinia, 1 dl Dansukker Taloussokeria, 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2. 100 g voita tai margariinia, 1 dl Dansukker Taloussokeria, 1 rkl kardemummaa
3. 50 g voita tai margariinia, 125 g raastettua mantelimassaa
4. 2 dl appelsiinimarmeladia
5. 2 dl rusinoita

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.