Ainekset
Taikina
100 g voita
2 1/2 dl täys- tai kevytmaitoa
25 g tuorehiivaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl kardemummaa
3/4 tl suolaa
½ munaa
n. 8 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
Voisilmätäyte
75 g voita
1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 rkl kanelia
1 rkl vehnäjauhoja
Pinnalle
½ munaa
Dansukker Taloussokeria
Kermavaahtotäyte
4 dl vispikermaa
3 1/2 rkl Dansukker Fariinisokeria
1 1/4 tl kanelia
Ohjeet
TAIKINA
Sulata voi kattilassa tai mikroaaltouunissa.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (37 astetta). Murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Käytä taikinan valmistuksen alkupuolella sekoitusvälineenä käsivispilää.
Sekoita maitoon sokeri, kardemumma ja suola. Lisää muna käsivispilällä nopeasti sekoittaen. Saat munan puolitettua sekoittamalla rakenteen rikki mitta-astiassa. Säästä toinen puolikas voiteluun.
Aloita jauhojen lisääminen. Kun olet lisännyt noin puolet jauhoista (taikina on vielä notkeaa), vatkaa siihen käsivispilällä ilmavuutta. Jatka jauhojen lisäämistä kädellä tai yleiskoneen taikinakoukulla vaivaten.
Sekoita joukkoon voisula, kun jauhoja on jäljellä noin kolmannes. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa.
Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.
VOISILMÄTÄYTE
Valmistele taikinan kohotessa täyte. Pehmitä jääkaappikylmää voita mikrossa miedoimmalla lämmöllä. Yhdistä kaikki ainekset keskenään.
Nosta täyte jääkaappiin jähmettymään. Voit nopeuttaa jähmettymistä laittamalla täytteen hetkeksi aikaa pakastimeen.
Muotoile täytteestä 16 yhtä suurta palaa.
PULLIEN MUOTOILU
Ripottele pöydälle hiukan jauhoja. Muotoile taikinasta pitkä tanko ja jaa 16 yhtä suureen osaan (ensin puoliksi, sitten puolikkaat puoliksi jne.).
Pyöritä paloista pullia käsiesi välissä tai pöytää vasten pyörittäen. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle.
Anna pullien kohota liinalla peitettynä vähintään 20 minuuttia.
Voitele pullat munalla.
Tee pullan keskelle kolo jauhotetulla sormella painamalla pohjaan saakka. Paina täytenokareet syvälle koloihin.
Ripottele pinnalle sokeria.
PAISTAMINEN
Paista 200 asteessa 10–12 minuuttia.
Anna jäähtyä ennen kermavaahdolla täyttämistä.
TÄYTTÄMINEN
Mittaa kulhoon kerma, fariinisokeri ja kaneli. Vatkaa vaahdoksi.
Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla.
Leikkaa pullat veitsellä kahteen osaan.
Pursota pohjaosan päälle kanelivaahtoa. Laita toinen puolikas kanneksi.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.