Ainekset
Taikina
100 g voita
2 1/2 dl täys- tai kevytmaitoa
25 g tuorehiivaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl kardemummaa
3/4 tl suolaa
½ munaa
n. 8 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
Voisilmätäyte
75 g voita
1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 rkl kanelia
1 rkl vehnäjauhoja
Pinnalle
½ munaa
Dansukker Taloussokeria
Kermavaahtotäyte
4 dl vispikermaa
3 1/2 rkl Dansukker Fariinisokeria
1 1/4 tl kanelia
Ohjeet
TAIKINA
Sulata voi kattilassa tai mikroaaltouunissa.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (37 astetta). Murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Käytä taikinan valmistuksen alkupuolella sekoitusvälineenä käsivispilää.
Sekoita maitoon sokeri, kardemumma ja suola. Lisää muna käsivispilällä nopeasti sekoittaen. Saat munan puolitettua sekoittamalla rakenteen rikki mitta-astiassa. Säästä toinen puolikas voiteluun.
Aloita jauhojen lisääminen. Kun olet lisännyt noin puolet jauhoista (taikina on vielä notkeaa), vatkaa siihen käsivispilällä ilmavuutta. Jatka jauhojen lisäämistä kädellä tai yleiskoneen taikinakoukulla vaivaten.
Sekoita joukkoon voisula, kun jauhoja on jäljellä noin kolmannes. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa.
Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.
VOISILMÄTÄYTE
Valmistele taikinan kohotessa täyte. Pehmitä jääkaappikylmää voita mikrossa miedoimmalla lämmöllä. Yhdistä kaikki ainekset keskenään.
Nosta täyte jääkaappiin jähmettymään. Voit nopeuttaa jähmettymistä laittamalla täytteen hetkeksi aikaa pakastimeen.
Muotoile täytteestä 16 yhtä suurta palaa.
PULLIEN MUOTOILU
Ripottele pöydälle hiukan jauhoja. Muotoile taikinasta pitkä tanko ja jaa 16 yhtä suureen osaan (ensin puoliksi, sitten puolikkaat puoliksi jne.).
Pyöritä paloista pullia käsiesi välissä tai pöytää vasten pyörittäen. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle.
Anna pullien kohota liinalla peitettynä vähintään 20 minuuttia.
Voitele pullat munalla.
Tee pullan keskelle kolo jauhotetulla sormella painamalla pohjaan saakka. Paina täytenokareet syvälle koloihin.
Ripottele pinnalle sokeria.
PAISTAMINEN
Paista 200 asteessa 10–12 minuuttia.
Anna jäähtyä ennen kermavaahdolla täyttämistä.
TÄYTTÄMINEN
Mittaa kulhoon kerma, fariinisokeri ja kaneli. Vatkaa vaahdoksi.
Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla.
Leikkaa pullat veitsellä kahteen osaan.
Pursota pohjaosan päälle kanelivaahtoa. Laita toinen puolikas kanneksi.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut
Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Nyt juhlitaan!
Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.