Kanelikermapullat

Kanelikermapullat yhdistää kolme parasta pullaherkkua: laskiaispullan, korvapuustin ja voisilmäpullan! Voisilmäpullan täytteessä maistuvat fariinisokeri ja kaneli. Leivo ja ihastu!

16 kpl

PT1H

3 tuntia

Arviot (15 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina
100 g voita
2 1/2 dl täys- tai kevytmaitoa
25 g tuorehiivaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl kardemummaa
3/4 tl suolaa
½ munaa
n. 8 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
Voisilmätäyte
75 g voita
1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 rkl kanelia
1 rkl vehnäjauhoja
Pinnalle
½ munaa
Dansukker Taloussokeria
Kermavaahtotäyte
4 dl vispikermaa
3 1/2 rkl Dansukker Fariinisokeria
1 1/4 tl kanelia

Ohjeet

 

TAIKINA

Sulata voi kattilassa tai mikroaaltouunissa.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (37 astetta). Murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Käytä taikinan valmistuksen alkupuolella sekoitusvälineenä käsivispilää.

Sekoita maitoon sokeri, kardemumma ja suola. Lisää muna käsivispilällä nopeasti sekoittaen. Saat munan puolitettua sekoittamalla rakenteen rikki mitta-astiassa. Säästä toinen puolikas voiteluun.

Aloita jauhojen lisääminen. Kun olet lisännyt noin puolet jauhoista (taikina on vielä notkeaa), vatkaa siihen käsivispilällä ilmavuutta. Jatka jauhojen lisäämistä kädellä tai yleiskoneen taikinakoukulla vaivaten.

Sekoita joukkoon voisula, kun jauhoja on jäljellä noin kolmannes. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa.

Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

VOISILMÄTÄYTE

Valmistele taikinan kohotessa täyte. Pehmitä jääkaappikylmää voita mikrossa miedoimmalla lämmöllä. Yhdistä kaikki ainekset keskenään.

Nosta täyte jääkaappiin jähmettymään. Voit nopeuttaa jähmettymistä laittamalla täytteen hetkeksi aikaa pakastimeen.

Muotoile täytteestä 16 yhtä suurta palaa.

PULLIEN MUOTOILU

Ripottele pöydälle hiukan jauhoja. Muotoile taikinasta pitkä tanko ja jaa 16 yhtä suureen osaan (ensin puoliksi, sitten puolikkaat puoliksi jne.).

Pyöritä paloista pullia käsiesi välissä tai pöytää vasten pyörittäen. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle.

Anna pullien kohota liinalla peitettynä vähintään 20 minuuttia.

Voitele pullat munalla.

Tee pullan keskelle kolo jauhotetulla sormella painamalla pohjaan saakka. Paina täytenokareet syvälle koloihin.

Ripottele pinnalle sokeria.

PAISTAMINEN

Paista 200 asteessa 10–12 minuuttia.

Anna jäähtyä ennen kermavaahdolla täyttämistä.

TÄYTTÄMINEN

Mittaa kulhoon kerma, fariinisokeri ja kaneli. Vatkaa vaahdoksi.

Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla.

Leikkaa pullat veitsellä kahteen osaan.

Pursota pohjaosan päälle kanelivaahtoa. Laita toinen puolikas kanneksi.

 

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

 

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.