Kanelijuustokakku

Joulun paras juustokakku koostuu ihanan pehmeästä täytteestä ja miedosta kanelin mausta.

16 annosta

1 tunti + 12 tuntia

Arviot (250 kpl)

Ainekset

Pohja
150 g Bastogne-keksejä (13 kpl)
60 g voita
Täyte
1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 rkl luomuceyloninkanelia
4 liivatelehteä
n. 3 rkl vettä
Koristeluun
Dansukker Tummalla siirapilla leivottuja piparkakkuja
kanelitankoja
suklaamanteleita
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 21–22 cm) pohjalle.

Sulata voi. Murskaa keksit esim. tehosekoittimessa hienoksi murskeeksi, lisää voisula ja sekoita seos tasaiseksi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin kovettumaan.

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.

Sekoita siirappi, tuorejuusto ja kaneli vispilällä tasaiseksi seokseksi. Vaahdota vaniljakastike toisessa kulhossa.

Purista vesi liivatteista ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Valuta seos ohuena nauhana tuorejuustomassaan samalla sekoittaen. Lisää vaahdotettu vaniljakastike varovasti sekoittaen joukkoon, sekoita tasaiseksi.

Kaada täyte kovettuneen pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Peitä vuoka ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele pipareilla, kanelitangoilla, suklaamanteleilla ja tomusokerilla.

Alkuperäinen resepti + kuva: Piece by Piece

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.