Kaneli-suklaapullat

20-22 kpl 1½ tuntia
Koristele tomusokeri-vesikuorrutuksella nämä kanelin ja suklaan makuiset herkkupullat.
Kaneli-suklaapullat
Arvioi: (11kpl)

Ainekset

  • 2½ dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl hienonnettua kardemummaa
  • 6–7 dl vehnäjauhoja
  • 100 g margariinia tai voita

Täyte

  • ½ dl Dansukker Kanelisokeria
  • 1–2 rkl kaakaojauhetta
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia

Voiteluun

  • munaa

Pinnalle

  • tomusokeri-vesikuorrutusta
  • Dansukker Rapeaa Raesokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Alusta taikinaan jauhot ja loppuvaiheessa pehmeä rasva. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä.

Sekoita täytteen kuivat aineet keskenään haarukalla. Lisää joukkoon siirappi ja sekoita tasaiseksi.

Kauli taikina noin 35 x 60 cm:n suuruiseksi levyksi. Levitä levylle täyte ja kääri rullaksi. Leikkaa rulla noin 3 cm:n levyisiksi paloiksi. Pane leivonnaiset paperisiin muffinivuokiin tai muffinipellille. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettyinä.

Voitele pullat munalla. Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Pursota tai levitä tomusokerikuorrutusta jäähtyneiden pullien päälle. Ripottele pinnalle välittömästi raesokeria. 
 

Reseptin on laatinut

Dansukker