Kanapasta

Erilaisia kasviksia lisäämällä tai niitä vaihtelemalla saat broilerikastikkeeseen uutta makua.

4 annosta

PT25M

20 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

500 g broilerinfileetä
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
1 iso sipuli
1–2 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
200 g herkkusieniä
(1/2–1 punainen chilipaprika)
100 g miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
50–100 g tuoretta pinaattia
2 ½ dl ruokakermaa tai kaurakermaa
1–2 tl kuivattua rakuunaa
mustapippuria myllystä
Lisäksi
1 ½ l vettä
1 tl suolaa
500 pastaa

Ohjeet

Ota broilerinfileet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Leikkaa ne sopiviksi suupaloiksi.

Kuumenna öljy pannulla. Paista broilerinfileepalat kauttaaltaan ja lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet. Mausta suolalla.

Hienonna sipuli ja lisää pannulle yhdessä vaalean siirapin kanssa.

Lohko herkkusienet ja hienonna chilipaprika, jos haluat ruokaan hieman tulisuutta. Lisää ainekset pannulle puolitettujen tomaattien ja pinaatin kanssa. Kääntele, kunnes pinaatti kutistuu ja tomaatit hieman pehmenevät.

Lisää kerma, kuivattua rakuunaa ja mustapippuria myllystä. Tarkista maku.

Keitä seuraksi pasta suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon tai tarjoa erikseen.

Vinkki!
Erilaisia kasviksia lisäämällä/vaihtelemalla saat kastikkeeseen uutta makua.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?