Ainekset
2–3 rkl chiliöljyä
400 g broilerinfileesuikaleita
1/2 tl suolaa
2–3 porkkanaa
2 punasipulia
100 g vihreitä papuja
2–3 kaffirlimetinlehteä
3 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
2 rkl chiliöljyä
1 rkl vihreää currytahnaa
1 prk (4 dl) kookosmaitoa
Lisäksi
reilusti vettä
200 g nuudeleita
thaibasilikaa
Ohjeet
Kuori porkkanat ja punasipulit. Leikkaa porkkanat vinoviipaleiksi ja sipulit ohuiksi lohkoiksi. Puolita vihreät pavut. Poista kaffirlimetinlehdistä lehtiruodit ja hienonna lehdet.
Kuumenna chiliöljy pannulla ja paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan. Mausta suolalla.
Lisää kasvikset ja siirappi pannulle. Kääntele hetki.
Kuumenna pannun reunalla hieman chiliöljyä ja sekoita joukkoon currytahna. Kääntele hetki ja kaada joukkoon kookosmaito. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.
Kiehauta vesi ja anna nuudeleiden pehmetä hetki. Valuta. Lisää nuudelit ruoan joukkoon ja sekoita. Tarkista maku.
Tarjoa seuraksi thaibasilikaa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?