Kana-kookoswokki

Pidätkö itämaisista ruoista? Kokeile tätä! Ihana Aasian makumaailmaan suuntaava kana-kookoswokki maistuu varmasti. Nuudeleina voit käyttää mitä tahansa lempinuudeleitasi.

4 annosta

PT25M

20 minuuttia

Arviot (3 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2–3 rkl chiliöljyä
400 g broilerinfileesuikaleita
1/2 tl suolaa
2–3 porkkanaa
2 punasipulia
100 g vihreitä papuja
2–3 kaffirlimetinlehteä
3 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
2 rkl chiliöljyä
1 rkl vihreää currytahnaa
1 prk (4 dl) kookosmaitoa

Lisäksi
reilusti vettä
200 g nuudeleita
thaibasilikaa

Ohjeet

Kuori porkkanat ja punasipulit. Leikkaa porkkanat vinoviipaleiksi ja sipulit ohuiksi lohkoiksi. Puolita vihreät pavut. Poista kaffirlimetinlehdistä lehtiruodit ja hienonna lehdet.

Kuumenna chiliöljy pannulla ja paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan. Mausta suolalla.

Lisää kasvikset ja siirappi pannulle. Kääntele hetki.

Kuumenna pannun reunalla hieman chiliöljyä ja sekoita joukkoon currytahna. Kääntele hetki ja kaada joukkoon kookosmaito. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.

Kiehauta vesi ja anna nuudeleiden pehmetä hetki. Valuta. Lisää nuudelit ruoan joukkoon ja sekoita. Tarkista maku.

Tarjoa seuraksi thaibasilikaa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?