Kaalipiirakka

Leivo ja tarjoile sadonkorjuuaikaan perinteistä kaalipiirakkaa ilman jauhelihaa.

1½ tuntia

Arviot (16 kpl)

Ainekset

Taikina
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Ruokokidesokeria
1/2 tl suolaa
200 g leivontamargariinia
1 tlk (2 dl) kermaviiliä
Täyte
1/2 keräkaalia (suikaloituna noin 1 1/2 l)
1–2 porkkanaa
1–2 sipulia
25 g margariinia
1 rkl vehnäjauhoja
1/2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
suolaa, valkopippuria ja meiramia
Voiteluun
munaa
(Pinnalle
unikonsiemeniä)

Ohjeet

1. Sekoita taikinan kuivat aineet. Lisää kuutioitu rasva ja kermaviili nopeasti sekoittaen. Muovaa taikina palloksi ja nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

2. Suikaloi kaali ja viipaloi porkkanat ja sipulit kattilaan. Lisää rasva ja hauduta kaalisilppu pehmeäksi ruskistamatta. Sekoita välillä ja lisää siirappi, jauhot sekä mausteet. Jäähdytä.

3. Kaaviloi taikina kahdeksi pyöreäksi levyksi ja levitä toinen pohjaksi uunivuokaan niin, että se peittää myös reunat. Tasoita täyte päälle keskeltä hiukan koholla. Nosta toinen levy kanneksi. Ummista reunat.

4. Voitele taikina munalla. Tee tähteeksi jääneestä taikinasta koristeita piirakan pintaan ja voitele nekin. (Ripottele päälle siemeniä koristeeksi.) Pistele kuoreen muutamia reikiä. Kypsennä kaalipiirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.