Kaalipiirakka

Leivo ja tarjoile sadonkorjuuaikaan perinteistä kaalipiirakkaa ilman jauhelihaa.

1½ tuntia

Arviot (7 kpl)

Ainekset

Taikina
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Ruokokidesokeria
1/2 tl suolaa
200 g leivontamargariinia
1 tlk (2 dl) kermaviiliä
Täyte
1/2 keräkaalia (suikaloituna noin 1 1/2 l)
1–2 porkkanaa
1–2 sipulia
25 g margariinia
1 rkl vehnäjauhoja
1/2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
suolaa, valkopippuria ja meiramia
Voiteluun
munaa
(Pinnalle
unikonsiemeniä)

Ohjeet

1. Sekoita taikinan kuivat aineet. Lisää kuutioitu rasva ja kermaviili nopeasti sekoittaen. Muovaa taikina palloksi ja nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

2. Suikaloi kaali ja viipaloi porkkanat ja sipulit kattilaan. Lisää rasva ja hauduta kaalisilppu pehmeäksi ruskistamatta. Sekoita välillä ja lisää siirappi, jauhot sekä mausteet. Jäähdytä.

3. Kaaviloi taikina kahdeksi pyöreäksi levyksi ja levitä toinen pohjaksi uunivuokaan niin, että se peittää myös reunat. Tasoita täyte päälle keskeltä hiukan koholla. Nosta toinen levy kanneksi. Ummista reunat.

4. Voitele taikina munalla. Tee tähteeksi jääneestä taikinasta koristeita piirakan pintaan ja voitele nekin. (Ripottele päälle siemeniä koristeeksi.) Pistele kuoreen muutamia reikiä. Kypsennä kaalipiirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt kermatoffeet, fudget, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.

Katso videoitamme

YouTube-kanavaltamme löydät näppärästi reseptit ja ohjeistuksen moniin makoisiin makumatkoihin ja myös jouluherkkuihin.