Kaali-jauhelihapiirakka

Tee maistuva iso kaalipiirakka uunipellille tai pienempi pyöreään piirakkavuokaan.

uunipellillinen

PT1H

1½ tuntia

Arviot (40 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 dl perunasosejauhetta
1 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
200 g sulatettua voita
1 dl vettä

Täyte

25 g voita
400 g jauhelihaa
1 pieni keräkaali (n. 700 g) raasteena
2 isoa sipulia silppuna
2–3 porkkanaa suikaleina
1 omena suikaleina
¾ dl Dansukker Tummaa Siirappia
2–3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl suolaa tai maun mukaan
½–1 tl kuivattua rakuunaa
mustapippuria myllystä
3 munaa
200 g juustoraastetta
2 dl kermaa
1 ruukku persiljaa silputtuna

Ohjeet

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi ja vesi. Sekoita taikinaa vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Sulata voi suuressa pannussa tai kattilassa. Paista jauheliha. Lisää joukkoon kaali, sipuli, porkkana ja omena. Kääntele seosta, kunnes kaali pehmenee ja menee kasaan. Lisää joukkoon siirappi, valkosipuli ja mausteet. Tarkista maku. Sekoita joukkoon kaikki loput ainekset. Kaada täyte piiraspohjan päälle. Paista 225 asteessa noin puoli tuntia.

Tarjoa piiras lämpimänä.

Vinkki!
Mikäli haluat valmistaa pienemmän piiraan, valmista puolikas annos ja tee piiras pyöreään, halkaisijaltaan 24–26 cm piirasvuokaan.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?