Ainekset
500 g valkokaalia
1 iso sipuli
2 isoa porkkanaa
1 keskikokoinen palsternakka
200 g juuriselleriä
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
2 rkl rypsiöljyä
400 g naudan jauhelihaa
½ tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl meiramia tai timjamia
2 l vettä
2 kasvis- tai lihaliemikuutiota tai fondia
2 laakerinlehteä
15 maustepippuria
1 ruukku persiljaa
Ohjeet
Leikkaa kaali hienoksi veitsellä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja suikaloi porkkanat, palsternakka ja juuriselleri.
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää jauheliha. Kääntele, kunnes pinta on saanut väriä kauttaaltaan. Mausta suolalla, paprikajauheella ja meiramilla tai timjamilla.
Lisää kaali ja kääntele muutaman minuutin ajan. Lisää muut kasvikset ja tumma siirappi. Jatka paistamista hetki.
Lisää vesi ja murusta joukkoon liemikuutiot. Lisää vielä laakerinlehdet ja maustepippurit.
Anna kiehua hiljalleen noin puoli tuntia. Tarkista maku. Ripottele lopuksi joukkoon hienonnettua persiljaa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!