Kaali-jauhelihakeitto - Dansukker

Kaali-jauhelihakeitto

6 annosta 1 tunti
Kaalikeitto on helppoa ja edullista arkiruokaa. Voit jättää jauhelihan pois tai korvata sen kasviproteiineilla. Tumma siirappi korostaa kaalin omaa makua.
Kaali-jauhelihakeitto
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

  • 500 g valkokaalia
  • 1 iso sipuli
  • 2 isoa porkkanaa
  • 1 keskikokoinen palsternakka
  • 200 g juuriselleriä
  • 2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl meiramia tai timjamia
  • 2 l vettä
  • 2 kasvis- tai lihaliemikuutiota tai fondia
  • 2 laakerinlehteä
  • 15 maustepippuria
  • 1 ruukku persiljaa

Leikkaa kaali hienoksi veitsellä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja suikaloi porkkanat, palsternakka ja juuriselleri.

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää jauheliha. Kääntele, kunnes pinta on saanut väriä kauttaaltaan. Mausta suolalla, paprikajauheella ja meiramilla tai timjamilla.

Lisää kaali ja kääntele muutaman minuutin ajan. Lisää muut kasvikset ja tumma siirappi. Jatka paistamista hetki.

Lisää vesi ja murusta joukkoon liemikuutiot. Lisää vielä laakerinlehdet ja maustepippurit.

Anna kiehua hiljalleen noin puoli tuntia. Tarkista maku. Ripottele lopuksi joukkoon hienonnettua persiljaa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;