Kaali-jauhelihakeitto

Kaalikeitto on helppoa ja edullista arkiruokaa. Voit jättää jauhelihan pois tai korvata sen kasviproteiineilla. Tumma siirappi korostaa kaalin omaa makua.

6 annosta

1 tunti

Arviot (32 kpl)

Ainekset

500 g valkokaalia
1 iso sipuli
2 isoa porkkanaa
1 keskikokoinen palsternakka
200 g juuriselleriä
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
2 rkl rypsiöljyä
400 g naudan jauhelihaa
½ tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl meiramia tai timjamia
2 l vettä
2 kasvis- tai lihaliemikuutiota tai fondia
2 laakerinlehteä
15 maustepippuria
1 ruukku persiljaa

Ohjeet

Leikkaa kaali hienoksi veitsellä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja suikaloi porkkanat, palsternakka ja juuriselleri.

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää jauheliha. Kääntele, kunnes pinta on saanut väriä kauttaaltaan. Mausta suolalla, paprikajauheella ja meiramilla tai timjamilla.

Lisää kaali ja kääntele muutaman minuutin ajan. Lisää muut kasvikset ja tumma siirappi. Jatka paistamista hetki.

Lisää vesi ja murusta joukkoon liemikuutiot. Lisää vielä laakerinlehdet ja maustepippurit.

Anna kiehua hiljalleen noin puoli tuntia. Tarkista maku. Ripottele lopuksi joukkoon hienonnettua persiljaa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.