Juustopiirakka

Tässä maukkaassa piirakassa on purjoa ja erityisen kuohkea juustotäyte.

noin 8 annosta

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (22 kpl)

Ainekset

Taikina

125 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä

Täyte

1 rkl voita tai margariinia
1 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
1 purjo ohuina viipaleina
5 kananmunaa
2 1/2 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
7 dl voimakkaan makuista juustoraastetta

Ohjeet

Sekoita taikinan ainekset keskenään. Painele taikina piirakkavuokaan (halk. noin 25 cm) ja pistele haarukalla. Pane vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi. Esipaista piirakkapohjaa uunin alaosassa 225 asteessa 10 minuuttia.

Sulata rasva ja sokeri paistinpannussa ja kuullota purjosipuli kevyesti. Vatkaa munat ja kerma. Lisää mausteet, purjo ja juusto. Kaada seos piiraspohjalle. Paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.