Juustokakkuset

Pienet juustokakkuleivokset paistetaan muffinipellillä, täytetään tuorejuustolla ja koristellaan marjoilla.

12 kpl

1½ tuntia

Arviot (6 kpl)

Ainekset

Taikina
75 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Täyte
2 rs (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 20–27 %)
2 dl Dansukker Fariinisokeria
3 kananmunaa
1 tl perunajauhoja
Pinnalle
4–5 dl marjoja
1 ½ dl vettä
¾ dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

1. Vaahdota rasva ja fariinisokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja lisää jauhoseos vaahtoon. Siirrä taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.

2. Vatkaa täytteen aineet hyvin sekaisin.

3. Voitele muffinipellin vuoat, jaa taikina 12 osaan, ja painele taikinapalat vuokiin.

4. Jaa täyte vuokiin. Paista uunissa 170 asteessa noin 30 minuuttia.

5. Irrota vähän jäähtyneet leivonnaiset* varoen vuoistaan, veitsi helpottaa kakkusten irrottamista.

6. Peitä jäähtyneiden kakkusten pinta marjoilla. Tee kiille: kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Keitä kunnes liemi on kirkasta, jäähdytä hetki, ja lusikoi tai sivele liemi pullasudilla marjojen päälle.

*Kakkusten täytteen pinta painuu hiukan jäähtyessään ja siihen voi tulla pieniä halkeamia. Marjat pysyvät paremmin kakkusten pinnalla kun keskellä on painauma.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.