Juustokakku

1½ tuntia + 1 vrk
Klassinen uunissa paistettava, sitruunainen juustokakku tarjoillaan marjojen kera.
Juustokakku
Arvioi: (43kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 75 g leivontamargariinia tai voita
    • ½ dl Dansukker Fariinisokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 kananmuna
    • 150 g (2 ½ dl) vehnäjauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta

    Täyte

    • 200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
    • 1 prk (250 g) rahkaa tai ricottajuustoa
    • 3 keltuaista
    • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
    • 1 pestyn luomusitruunan keltainen kuoriraaste ja mehu
    • 1 rkl perunajauhoja
    • 3 valkuaista

    Pinta

    • 200 g mustaherukoita tai vadelmia, pakaste
    • 1 dl Dansukker Hyytelösokeria
    • 2 dl vettä

    Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit vaaleaksi. Lisää kananmuna rasva-sokeriseokseen rivakasti vatkaten ja sekoita jauho-leivinjauheseos joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoka (ø 23–25 cm) leivinpaperilla ja voitele vuoan reuna. Painele taikina vuoan pohjalle ja 3–4 cm:n verran reunoille. Pane vuoka jääkaappiin tai pakastimeen täytteen valmistuksen ajaksi.

    Sekoita täytteen aineet, valkuaisia lukuun ottamatta, sileäksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita vaahto juusto-rahkatäytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Paista uunin alaosassa 150–170 asteessa 60–75 minuuttia. Anna kakun jäähtyä seuraavaan päivään jääkaapissa.

    Halutessasi koristele juustokakku ennen tarjoamista: Ripottele jäiset marjat pinnalle. Kuumenna hyytelösokeri ja vesi kiehuvaksi ja keitä kunnes liemi kirkastuu. Jäähdytä hetki ja lusikoi hyytelöliemi marjojen päälle. Nauti kahvin tai makean kuohuviinin kanssa.

    Vinkki!
    Tarjoa juustokakun kanssa vaniljakastiketta, hilloa, sokerilla maustettua marjakastiketta tai tuoresosetta.

    Korvaa marjat nektariini- tai persikkaviipaleilla.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker